Ahmet Yenilmez, Çanakkale Zaferi'ni Boyabatlılar'la Birlikte Kutladı

Ahmet Yenilmez, Çanakkale Zaferi'ni Boyabatlılar'la Birlikte Kutladı

Ahmet Yenilmez, Çanakkale Zaferi'ni Boyabatlılar'la Birlikte Kutladı

Boyabat Belediyesinin düzenlediği Çanakkale Zaferi kutlamaları kapsamında Şair - Yazar ve Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez tarafından Çanakkale Savaşında yaşanan unutulmayan kahramanlıklık hikayeleri anlatılarak dramatize edildi.

İnönü İlkokulu Bahçesinde kurulan Çanaale Zafer Patosu üzerinde gerçekleştirilen program saygı duruşu, İstiklal Marşının okunuşu ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunuşuyla devam etti.

Günün anlam ve önemi üzerine konuşma yapan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Çanakkale'nin, atalarımızın destan yazdığı yer, "Çanakale Geçilmez" dedirten kahramanlarımız ve onları dünyaya getiren anaların dünyaya bir haykırışı, bir ülken var olma mücadelesinin yapıldığı yerdir, toprağın altında kefensiz yatanların yeridir, dedi.

Çanakkale Savaşı'nda Boyabat'ın ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Çakıcı; "İlçemiz Çanakale ve Kurtuluş Savaşlarında 737 şehit veriş ve en çok şehit veren ilçeler arasında ismini ve kahramanlıklarını yazdırmıştır. Çanakkale'de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kendini göstermiş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz zafere ulaşmıştır.

Çanakale Zaferimizin 104. Yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimize, gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kendimi sizlere, sizleri de Allah'a emanet ediyorum" dedi. 

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy da kürsüye davet edilerek vatandaşları selamladı ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Aksoy, konuşmasında Çanakkale şehitleri ve tüm şehitleri rahmetle anarak; "Çanakkale Zaferi'nin milletin bağımsızlığı, vatanın bütünlüğü söz konusu olduğunda bu aziz milletin, neleri başarabileceğinin  yapabileceğinin en güzel göstergelerinden biridir" dedi.

Aksoy, "Bu zafer, aziz Türk milletinin yeniden şahlanışı, yeniden dirilişidir.Bu zafer imanın, inancın, her türlü silaha galip geldiği, gencecik vatan evlatlarının tank, top mermilerine göğüslerini siper ettiği bir varoluşun mücadelesidir.

Bize düşen görev Çanakkale ruhunu daima canlı tutmak, Bu ruhu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır ulaştırmaktır. Anafartalarda 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi unutmayyacağız, unutturmayacağız." dedi.

Kaymakam Aksoy, konuşmasının sonunda organizasyonu düzenleyen ve emeği geçen başta Başkan Çakıcı olmak üzere, sanatçılara, öğrencilere ve tüm Boyabat halkına teşekkür edip, tüm şehitleri rahmetle anarak sözlerini tamamladı.

Kaymaam Aksoy'un konuşması sonrasında Cumhuriyet İlkokulu'nun minik öğrencileri Çanakkale Savaşı'nda yaşanmış anıların temsili gösterilerini sundular. 

Daha sonra Şair - Yazar ve Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez, sahneye davet edildi. Yenilmez, Çanakkale Savaşında yaşanmış kahramanlık hikayelerini dramatize ederek, hem kendisi duygulandı, hemde kendisini izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Yenilmez'in sahne gösterisi tamamlanmasıyla birlikte Sinop'taki programı dolayısıyla alana yeni gelmiş olan Ak Parti Sinop Milletvekili Dr.Nazım Maviş sahneye davet edildi.

Vekil Maviş, konuşmasında "104 yıl önce, Çanakkale'de bu ezanlar dinmesin diye, bu bayraklar inmesin diye, bu millet ilelebet yaşasın diye kendisini toprağa veren Ömer Oğlu Mustafa'nın torunlarını saygıyla selamlıyorum. Allah'ha emanet olun" dedi

Konuşmaların sonunda Ak Parti Sinop Milletvekili Dr.Nazım Maviş, Ahmet Yenilmez'e çiçek takdim etti. Yenilmez de çiçek için Maviş'e teşekkür edip, aldığı çiçeği alandaki bir şehit yakınına verdi. Başkan Çakıcı da Çanakkale Zaferi Platosu organizatörü Ali Can Taze'ye plaket sunarak teşekkür etti.  

Program hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.

Programa Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, İiçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü, İlçe Jandarma Komutanı Özay Topçu, Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Çanakkale Zafer Platosu tiyatro oyuncuları ve vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 02:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115