23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egememlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı

Boyabat ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayaramı'nın 99. Yıldönümü, tüm okullarda ve protokolün de katılımıyla Dumlupınar İlkokulu Bahçesinde coşkulu bir şekilde kutlandı.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayaramı kutlamaları ilçe kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tarafından çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla başlandı.  

Bayram kutlamaları ilçe protokolünün de katılımıyla Dumlupınar İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu sonrasında Abdurrahman Güneş İlkokulu Sınıf Öğretmeni Güliz İncekara günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu vurgulayarak, "Bu bayram, bütün insanlığa barış dolu, aydınlık bir gelecek çağrısıdır." dedi.

Kara konuşmasında "Geleceğimizin aydınlık yüzleri, sevgili çocuklar; Atatürk'ün sizlere olan şu sözlerini hiç unutmayın 'Küçük hanımlar, küçük beyler ! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.' Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan araştıran, düşünen, sorgulayan, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli vemanevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri benimsemiş, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir güvence olacağınızı aklınızdan çıkarmayınız. 

Bu donanım; sizi ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir.Yeter ki, birikimli olmak için çalışın, başarmak için samimi ve gayretli olun. Gün sizin gününüzdür, gelecek sizin geleceğinizdir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle hepinize sağlıklı, mutlu yarınlar diliyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ülkemize ve tüm dünyaya barış, esenlik ve mutluluk getirmesi dileklerimle, aziz milletimizin bu güzel bayramını en içten duygularımla kutluyorum" ifadelerinde bulundu.

Törende şiirlerin okunuşu, anasınıfı öğrencilerinin gösterileri, öğrencilerin müzikli dans gösterileri ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Folklor ekibinin oyunlarının sunumu yapıldı.

Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar arasında resim, satranç; ortaokullar arasında şiir okuma yarışmaları yapılarak derceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Programa İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı,Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin,Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  Dekan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Habib Aydın,Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü,İlçe Jandarma Komutanı Özay Topçu,Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Can Meral,Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız,Mhp İlçe Başkanı Engin Aydın ,stk temsilcileri,  daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Not:İlerleyen saatlerde programa katılan herkes tarafından çok beğenilen gösterilerin  video görüntüsü ve fotoğraf galerisi yayında olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115