Ziraat Odası Yöneticileri İlçe Kaymakamı Aksoy'u Ziyaret Ettiler

Ziraat Odası Yöneticileri İlçe Kaymakamı Aksoy'u Ziyaret Ettiler

Ziraat Odası Yöneticileri İlçe Kaymakamı Aksoy'u Ziyaret Ettiler

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı ve yönetim kurulu üyeleri İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy'u makamında ziyaret ettiler.

25 Şubat 2019 Pazartesi günü Boyabat Ziraat Odası Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimde oluşan yeni yönetim kurulu başkanı Cemil Elmacı ve üyeleri İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy'u makamında ziyaret ederek yapacakları çalışmalarında kendilerine destek olmalarını istediler.

Başkan Cemil Elmacı, Boyabat'ın verimli toprakları olduğunu ve değerlendirildiğinde önemli bir tarım kenti olacağını ifade ederek "Biz ziraat odası olarak ilçemize acilen soğuk hava deposu ve paketleme tesisleri kurulmasını istiyoruz. Sebze, meyve ve tahıl gibi ürünlerin bol olduğu aylarda üreticilerimiz elindeki ürününü pazarlayamadığı için değerinden daha ucuza satmak zorunda kalıyor. Çünkü satamadığı ürünü bozulmadan, çürümeden saklayabileceği bir yeri yok. Bu nedenle devletimizden soğuk hava deposu ve paketleme tesisleri için bir adım atılmasını istiyoruz.

Elmacı, Boyabat'ın sebze, meyve ve hayvancılık alanında da teşvik kapsamına alınmasını da isteyerek "Vatandaşımız, köyüne dönsün üretici olsun istiyoruz. Ancak bunun için traktör ve yan aletlerini alması gerekiyor. Gübre, yem, akaryakıt fiyatları çok pahalı. Bu yüzden üreticilerimize teşvikler verimesi lazım. Dışarıdan ithal ettiğimiz ürünlere verilen paralar bizim yerli üreticilerimize verilsin istiyoruz." dedi.

Başkan Elmacı, Boyabat'ın seracılık için de uygun olduğunu, ancak olması gerekenin çok altında seracılık alanları var. Bu kouda da üreticilerimizin bilinçlendirilip devlet desteğiyle sera alanlarının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Elmacı, "Biz ziraat odası olarak ne yapmamız gerekiyorsa elimizden gelenin fazlasını yapmak istiyoruz. Devletimiz, üreticilerimiz ve biz istişarelerde bulunup ilçemizin tarımsal ürünlerinin hem kendi ihtiyacımıza yetecek seviyeye, hatta ilçe dışına ihraç edecek duruma gelmesini istiyoruz" dedi.

İlçe Kaymakamı Aksoy da yeni yönetime başarılar dileyerek "Sizlerin Boyabat'ın ziraatı, tarımı ve üretime dönük istek ve hevesleriniz beni memnun etti. Boyabat, tarihiyle, kültürüyle, iklimiyle, doğasıyla, tarım alanlarıyla çok güzel bir ilçe. Ne yazık ki yeterli tarım ürünleri elde etmede istenilen rekoltelere ulaşamamış durumdadır. Bunun en büyük nedeninin de köylerimizde genç nüfusun olmayışından kaynaklanıyor.

Ziraat Odası başkan ve üyelerimizi dinledim, haklı taleplari var. Ancak her şey bir anda olmuyor. Devletimizin imkanları ölçüsünde üreticilerimizin, çiftçilerimizin yanıda olacağız. Onların sıkıntılarını dinleyip çözüm üretmeye çalışacağız. Bondan sonra da ziraat odamız yöneticileriyle irtibatta olup neler yapabileceğimizi görüşmeye devam edeceğiz" dedi.

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Emacı ve yönetimi daha sonra Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'yı makamında ziyaret edip, hayırlı uğurlu olsun temennilerinde bulundular. Oda yöneticileri son olarak ta Özel İdare Müdürü Kenan Esen'i makamında ziyaret ettiler.

Mahmut Coşkun


 
 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2019, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115