Ziraat Odası Başkanlığına yeniden Elmacı seçildi

Ziraat Odası Başkanlığına yeniden Elmacı seçildi

6 Şubat 2023 Pazartesi günü Boyabat ilçesi Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Divan başkanlığını Recep Aparangil'in yaptığı Boyabat Ziraat Odası genel kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından kesin hesap ve faaliyet raporları oy çokluğuyla kabul edildi.

Oda binasında yapılan genel kurulda mevcut başkan Cemil Elmacı ve Yakup Akgün kendi aday listeleri ile seçimde aday oldular.

Elmacı, genel kurulda, bu gün ülkemizde meydana gelen depremde acı bir gün yaşıyoruz, diyerek, "Deprem felaketinde kaybettiğimiz canlara Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da şifalar diliyorum, geçmiş olsun Türkiyem" dedi.

Oda seçimi için konuşan Elmacı, "2003 yılında kurulan odamızda bu güne kadar fedakarca görev yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor ahirete intikal eden arkadaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum.

Bildiğiniz gibi sizlerin desteğiyle dört yıldır hizmet veriyorum, sizler layık gördüğünüz süre de arkadaşlarımla birlikte hizmet vermeye devam edeceğim. Kurulumuza katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Bu seçimin kaybedeni de yok, kazananı da yok. Diğer aday arkadaşım Yakup Akgün kardeşimi de tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Önemli olan Boyabatlı çiftçilerimizdir, onların üretmesi ve kazanmasıdır." dedi.

Aday Yakup Akgün de açıklamasında kurula katılan delegelere teşekkür edip, "Ben de ekibimle birlikte ziraat odamıza, çiftçilerimize hizmet için varız. Yönetim kurulum gerçek çiftçilerden oluşmaktadır. Daha şeffaf, daha dinamik, daha modern bir yönetim olacağız. Allah'n izniyle hepinizin desteğine ihtiyacım var. Mevcut yönetime de bu güne kadar yaptıkları hizmet için teşekkür ediyorum." dedi.

Boyabat İlçe Seçim Kurulu tarafından gerçekleştirilen seçimde 114 delegeden seçime katılan 111 delegenin kullandığı 60 oyu alan Cemil Elmacı, yeniden Boyabat Ziraat Odası başkanlığına getirilirken diğer aday Yakup Akgün ise 49 oy aldı. 2 oy da geçersiz sayıldı.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte seçimi kabeden Yakup Akgün, Cemil Elmacı'yı tebrik edip başarı dleklerinde bulundu. 

Oylama sonucunda seçimi kazan mevcut başkan Cemil Elmacı'nın listesindeki meclis üyeliklerine;

Cemil Elmacı, Mehmet Yılmaz, Satılmış Dağlı, Arif Kırık, Hüseyin Özcan, Hasan Kuş, Cemal İçel, Aydın Kartal, Alper Kartaloğlu, Nazif Pekcan, Recep Aparangil, Muhittin Özbey, Aziz Özcan, Muhammed Ahtıvar, Ahmet Kara, Fahri Lüle, Tamer Özaslan, Ahmet Yayla, Muhammet Ali Demiray, Zekeriya Özaslan, Yusuf Yavuz Eski seçildiler.

Yeniden oda başkanlığına seçilen Cemil Elmacı, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada, seçimin kaybedeni olmadı, kazanan Boyabat çiftçisidir, dedi.

Elmacı, "Boyabat'ımız adına güzel bir seçim geçirdik. Boyabat Ziraat Odası'nın üyelerine ve 14 delegesine bizi tekrar göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Biz bir aileyiz, Boyabat'ımıza hayırlı uğurlu olsun," derken ülkemizdeki deprem felaketine de değinerek, 

"Allah'ımızdan ülkemizde yaşanan deprem felaketinin acılarından en kısa sürede geçilmesini diliyorum. Depremin acılarından bir an önce kurtulmamız için genel merkezimiz ve şubemiz tüm maddi manevi desteği vereceğiz." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2023, 23:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail Gülşen  müftü
İsmail Gülşen müftü - 9 ay Önce

Başkanım
Yeniden başkan seçilmesini kutluyor,başarılarınızın devamını diliyorum.

SIRADAKİ HABER

banner115