Sinop, turizmcileri markaja aldi 

Sinop, turizmcileri markaja aldi 

Sinop, turizmcileri markaja aldi 

Turizm sektörünün en büyük fuarlarından birisi olan 23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 85 ülkeden binlerce katılımcıyla, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Fuarın ençok ziyaret edilen stantlarından olan Sinop, turizmcilerin ilgi odağı oldu.

Turizm sektörünün en büyük fuarlarından birisi olan EMİTT Fuarı'na katılan Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri fuarda en çok ilgi gören standlar oldu. Fuarın ilk gününde yerli ve yabancı ziyaretçi ilgisi ile karşılaşan iller Slovenya, Hindistan, İran ve Bulgaristan'dan gelen turizm profesyonellerini ağırladı.  

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet ERSOY ve çok sayıda üst düzey temsilcinin katılımı ile açılışı gerçekleştirilen fuarın ilk gününde turizm profesyonelleri standları ziyaret etti. Karşılıklı gerçekleştirilen ziyaretler sonucunda oldukça hareketlenen standlarda yerli ve yabancı turizm temsilcilerinin yoğun görüşme trafiği yaşandı.   Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile Kastamonu, Çankırı ve Sinop Valilikleri, Belediyeleri ve TSO’ları işbirliğinde organize edilen standlarda ziyaretçiler Çankırı Valisi Hamdi Bilge AKTAŞ, Vali Yardımcısı Abdullah ASLANER, Kastamonu Vali Yardımcısı Ünal KILIÇARSLAN, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL ve Kastamonu TSO Başkanı Oğuz FINDIKOĞLU tarafından ağırlandı. 

SİNOP, ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT ALDI 

Türkiye’nin en mutlu kenti Sinop, dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)’nda profesyonel turizm temsilcileriyle buluştu. 31 Ocak’ta İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde başlayan EMITT fuarında Sinop, “Dört Mevsim Anılarınızı Yaratın…” sloganıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Sinop Valiliği öncülüğünde Sinop Belediyesi, Sinop Üniversitesi Rektörlüğü, Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Sinop Ticaret Odası organizasyonu ile fuara katılan Sinop standı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler, Sinop’un tarihini, kültürünü ve yaşayışını yakından görme fırsatı bulurken, Sinop’a özel hazırlanan tanıtım konsepti ziyaretçilerden tam not aldı. Açılış programının ardından fuar alanını gezen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sinop standını ziyaret ederek, Sinop’un turizm çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

YABANCI TURİZM PROFESYONELLERİ BİLGİ ALDI 

Kastamonu, Çankırı ve Sinop standlarını ziyaret eden turizm profesyonelleri bu illeri tur programlarında değerlendirmek üzere KUZKA tarafından stantlarda görevlendirilen uzman personelden illerin turizm destinasyonları hakkında bilgi aldı. Slovenya, Hindistan, İran ve Bulgaristan'dan fuara katılan turizm temsilcileriyle ayrı ayrı yapılan görüşmelerde üç ilin tur programlarına dâhil edilmesi konusu tüm yönleriyle ele alındı. Fuarın ikinci gününde ise üç il adına daha önceden planlanan turizm yatırımcıları, otel yöneticileri, restoran yatırımcı ve işletme dernekleri, Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği temsilcileri ile birebir görüşmeler gerçekleştirilecek. 

Gün boyunca süren ziyaretçi trafiği arasında standlarda tanıtım çalışmaları da aralıksız devam etti. Kastamonu standında yöreye özgü kültürel el sanatları eserleri ve şapkalar ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, Çankırı standında tarihi tuz mağarasından elde edilen kaya tuzu ürünler sergilendi. Sinop standında ise yöresel ürünlerin yanı sıra amazon kadınların dans gösterisi ziyaret edenler tarafından ilgiyle karşılandı.       

3 Şubat günü sona erecek ve toplamda 4 gün sürecek olan fuarın ilk 2 günü profesyonellerin, son 2 günü ise yerel halkın ziyaretine açık olacak. 

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2019, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115