Nazım Maviş'ten Çiftçilere Tam Destek, Sözü !

Nazım Maviş'ten Çiftçilere Tam Destek, Sözü !

Nazım Maviş'ten Çiftçilere Tam Destek, Sözü !

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı ve yönetimini ziyaret ederek kuraklık, sel ve dolu nedeniyle zarara uğrayan çiftçilerin devlete olan kredi borçlarının ertelenmesi için çiftçilere tam destek olacaklarını ifade etti 

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı, kendilerini ziyaret eden Maviş'e Boyabat ilçesindeki tarım ve hayvancılıkla ilgili kuraklık, dolu ve sel felaketleriyle çiftçilerin sorunlarını dile getirdi.

Elmacı'nın dile getirdiği sorunları dinleyen Maviş, ilçede tarım ve hayvancılığın gelişmesi için önerilerin dikkate alınacağını ve ellerinden gelen çalışmaları yapıp sorunları çözmeye çalışacaklarını söyledi.

Boyabat Sesi Gazetesi muhabirine konuşan Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı "Sinop milletvekilimiz Nazım Maviş, belediye başkanımız Şefik Çakıcı, Ak Parti Sinop il başkanımız Uğur Giresun, Ak Parti İlçe Başkanımız Ferhat Yıldız ve meclis üyelerimiz bizi ziyaret etiler. Biz de yönetim kurulu üyelerimizle kendilerini odamızda misafir ettik.

Çiftçimizin 2019 yılındaki tarım ürünlerinin rekoltelerinin düşük olduğu, randımanın düşük olduğu, Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin tutanaklarıyla tespit edilmiştir. İlçemizde 107 muhtarlığımızın 25'inde dolu, kuraklık ve sel nedeniyle bölgemizin afet kapsamına alınarak zarara uğrayan köylülerimizin devlete olan kredi borçlarının ertelenmesi için talepte bulunduk.

Sayın vekilimiz Nazım Maviş Bey'e önümüzdeki hafta Türkiye genelinde bu ayın 14. ve 15. günlerinde 766 Ziraat Odası başkanının Ankara'ya çıkarma yapacağını, çiftçinin desteklenmesi ve borçlarının ertelenmesiyle ilgili yapacağımız çalışmayla kendilerini bilgilendirdik. 

Vekilimiz de bu konunun hükümetin de gündeminde olduğunu, bize tam destek olacaklarını, yardımlarını esirgemeyeceklerini, hatta en kısa zamanda Saraydüzü, Durağan ve Boyabat ilçe tarım müdürlerimiz, ziraat odaları temsilcilerimiz ve çiftçilerimizle birlikte çalıştay yapacaklarını ifade ettiler. Yakın zamanda da bu konuyla ilgili bizleri bilgilendireceklerini söylediler.

Şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına odamızı ziyaret ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2020, 22:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115