Boyabat’ta hayvan sevkiyatında %10 artış gerçekleşti

Boyabat’ta hayvan sevkiyatında %10 artış gerçekleşti

Boyabat’ta hayvan sevkiyatında %10 artış gerçekleşti

Boyabat’ta bu sene Trakya bölgesine gönderilen büyükbaş hayvan sevkiyatı %10 artış gösterdi.

Her yıl kurban bayramı öncesinde Sinop’un Boyabat ilçesinden özellikle Trakya Bölgesinde gönderilen büyükbaş hayvan sayısında artış sağlandı. İlçedeki işletmelerde beslenen ve Tarım ve Orman Bakanlığı Boyabat İlçe Müdürlüğü tarafından bölgeye sevk edilen büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre %10 artışla 1311 oldu.

Sevkiyat öncesinde büyükbaş hayvanlardan alınan  kan numunelerinin, Şap Enstitüsü Laboratuvarlarında incelendiği ve olumlu raporlar alındığında sevk edildiği öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Boyabat İlçe Müdürü Murat Usta konuya ilişkin yaptığı açıklamada ‘’ Her yıl olduğu gibi bu yılda bölgemizde üreticilerimizin yetiştirdiği büyükbaş hayvanların Trakyaya sevkini sorunsuz şekilde gerçekleştirdik. Bu sene geçtiğimiz seneye göre hayvan sayımızda %10’luk bir artış sağlandı. 

BM kaynaklı olarak Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi ( KDAKP),  IFAD projesi kapsamında Tarım Bakanlığı tarafından yapılan ve Boyabat Belediyesi işbirliği ile devri gerçekleştirilen Boyabat Modern Hayvan Pazarı, ilçe hayvancılığının gelişmesine katkı sağladı. Bu projeyle Boyabat’ta işletmelerin kapasite artırımı yapması  bu sayının artmasında etkili oldu.Veteriner Kontrol görevlilerimizce hayvan satışı yapılan yerlerde denetimlerimiz yıl içerisinde de devam ediyor. İlçede hayvancılığın daha da geliştirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz .’’ İfadelerini kullandı.

-Boyabat Sesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115