Boyabatlı vatandaşlar Doğal şifa deposu çorbalarla şifa buluyor

Boyabatlı vatandaşlar Doğal şifa deposu çorbalarla şifa buluyor

Boyabatlı vatandaşlar doğal şifa deposu çorbalarla hayat buluyor.

Sinop’un Boyabat İlçesinde havaların soğuk gitmesiyle birlikte hastalıklara karşı dirençli olmak isteyen kişiler çözümü doğal şifa deposu olarak bilinen kelle paça, ayak paça, işkembe ve kemik suyu çorbanalarında buluyor.

Boyabat Durağan yolu üzerinde uzun yıllardır çorba salonu işleten Veysel sarıdoğan ve oğlu Ahmet Cemal Sarıdoğan babadan oğula geçen 30 yıllık tecrübeyle şifalı ve lezzetli çorbalar yaptıklarını ifade etti.

Çorba Ustası Ahmet Cemal Sarıdoğan ‘’ Babam Veysel Sarıdoğan’ın 30 yıllık tecrübesi var. Bizler de babamın bu tecrübesini dokuz yıldır  müşterilerimize aktarıyoruz.’’ dedi.

Çorbaların 12 saat taş fırınlarda pişerek servise hazır hale geldiğini söyleyen Sarıdoğan ‘’ Taze olarak seçtiğimiz kemikli etlerimiz saatlerce odun ateşinde pişiriliyor. Burada kemikler içerisindeki ilikler de kemik suyumuzun içine çıkıyor. Şifa deposu ilikler özellikle kolojen açısından zengin oluyor. Biz tüm çorbalarımızda bu kemik suyunu kullanıyoruz.İsteğe göre Mercimek, Ezogelin gibi çorbalarımıza da atabiliyoruz.
Kelle paça çorbasının faydaları ise say say bitmiyor Bunlardan bazılarını uzmanlar şu şekilde sıralıyor:
Bağışıklığı güçlendirir Cildi gençleştirir.Yanında sirke, limon, baharat ve tatlandırıcılarla antioksidan seviyesini güçlendirerek bağışıklığın güçlenmesini sağlar. Gribal enfeksiyonlara iyi gelirKas yırtılmalarında, kemik sağlığında, kırıklarda ve çeşitli ortopedik rahatsızlıklarda bol tüketim önerilir İçerisindeki kolajen içeriği dışında da magnezyum, kalsiyum fosfor gibi mineraller içermesinden dolayı hızlı bir şekilde iyileşmeye yardımcı olur. Cilt, tırnak ve saç sağlığına yarar sağlar. Özellikle cildin elastikiyetini arttırarak daha genç bir görünüm elde edilmesini yardımcı olur. Aynı zamanda tırnakların daha hızlı uzayıp güçlü olmasına ve saçlarında daha hızlı uzamasında oldukça etkilidir
.

İşletmesinde müşteri odaklı hizmet sunan Saridoğan "Özenle seçtiğimiz kelle paçalarımız, ayak paçalarımız ve işkembelerimizi hijyenik ortamda temizledikten sonra taş fırınlarda pişiriyoruz. Sonra kemik suyumuzla bir araya getiriyoruz. Kış aylarında şifa dağıtmaya uzun yıllar boyuna talibiz. ‘’ dedi.

50 kişiyi aynı anda ağırlayacak ve hizmet sunacak kapasiteye sahip Veysel'in Yeri Çorba Salonu sabah namazı sonrası insanların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Yola çıkacak vatandaşların sıcak çorba bulabileceği aile sıcaklığındaki bu mekanın adı Boyat sınırlarını çoktan aştı. Uzun yollar kat edip buraya özellikle kelle paça, işkembe ve diğer çorba çeşitlerini tatmaya gelen misafirlerini ağırlamaktan Boyabat adına gurur duyduğunu söyleyen Ahmet Cemal Sarıdoğan hijyene son derece dikkat ettiklerinin altını çiziyor. Ayrıca bu kemik ve et artıklarını "can dostu" hayvanlara vererek israf olmasının da önüne geçtiklerini vurguluyor.

Yüzde yüz doğal şifa deposu çorbalardan içmek isteyenlerin sabah saat 05:00 ile gece  01:30 arasında Esentepe Mahallesi Boyabat Durağan Yolu üzerinde bulunan Veyseli’in  Yeri Çorba Salonun’a uğramalarını isteyen Usta Ahmet Cemal Sarıdoğan vatandaşların hizmetinde olduklarını vurguladı. 

Boyabat Veysel’in Yeri Çorba Salonunda çorba menüsünün yanısıra  Kuru Fasülye, Pilav , Tavuklu Pilav, Kadayıf Tatlısı, Salata ve İçecek çeşitleri bulunmakta.

İletişim ve rezervasyon için telefon numarası : 0545 315 08 20

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2023, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER