Boyabat Ziraat Odası Talep Etti

Boyabat Ziraat Odası Talep Etti

Boyabat İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy'u ziyareti esnasında konuşan Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı Kaymakam Aksoy'dan bir takım taleplerde bulundu.Boyabatın ihtiyaçları doğrultusunda bir soğuk hava deposuna ve paketleme tesisine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Boyabat'ın tarım ve hayvancılığının konuşulduğu toplantıda Başkan Cemil Elmacı, Boyabat'ın verimli toprakları olduğunu ve değerlendirildiğinde önemli bir tarım kenti olacağını ifade ederek "Biz ziraat odası olarak ilçemize acilen soğuk hava deposu ve paketleme tesisleri kurulmasını istiyoruz. Sebze, meyve ve tahıl gibi ürünlerin bol olduğu aylarda üreticilerimiz elindeki ürününü pazarlayamadığı için değerinden daha ucuza satmak zorunda kalıyor. Çünkü satamadığı ürünü bozulmadan, çürümeden saklayabileceği bir yeri yok. Bu nedenle devletimizden soğuk hava deposu ve paketleme tesisleri için bir adım atılmasını istiyoruz.

Vatandaşımız, köyüne dönsün üretici olsun istiyoruz. Ancak bunun için traktör ve yan aletlerini alması gerekiyor. Gübre, yem, akaryakıt fiyatları çok pahalı. Bu yüzden üreticilerimize teşvikler verimesi lazım. Dışarıdan ithal ettiğimiz ürünlere verilen paralar bizim yerli üreticilerimize verilsin istiyoruz." dedi.

-Mahmut Çoşkun

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2019, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115