Boyabat TSO'dan İstihdama Yönelik Açıklama

Boyabat TSO'dan İstihdama Yönelik Açıklama

Boyabat TSO'dan İstihdama Yönelik Açıklama

Boyabat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çakır “İstihdam Seferberliği 2019” programı kapsamında değerlendirmelerde bulundu. 

Çakır Açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Ekonomi şurasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülen çalışmaların neticesi olarak “İstihdam Seferberliği 2019 – Burada İş Var” teşvik paketi ortaya çıktı. 2 haftalık ortak çalışmanın ürünü olan bu teşvik paketinin Boyabat’ımıza ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

8 ayrı teşvikten oluşan paketin kapsamlı bir içeriğe sahip olduğuna değinen Başkan Orhan Çakır açıklamasına söyle devam etti;
Hazırlanan teşvik paketi torba yasa ile hızla meclisten geçerek 25 Şubatta resmen ilan edildi. Ben bu teşviklerden özellikle ikisini önemli görüyorum.
İlki İlave İstihdam Desteği. Bu teşvikte, Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağımız her ilave istihdamın tam üç ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. 2.021 TL maaş ve 1.113 TL sigorta ve vergiler toplam 3.134 TL. Yani üç ay boyunca işverenin maliyeti sıfır.
3 ayın sonrasında 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primleri ve vergiyi ödemeye devam edecek. Yani 1.113 TL’yi yine devlet karşılayacak. İşverenlerimiz yeni işe aldığı çalışana bu süre boyunca sadece maaşını ödeyecek. Eğer işe alınan kadın, genç veya engelli ise bu 9 aylık süre 15 aya kadar çıkıyor
.

İmalat ve bilişim sektöründe istihdam edilenler için de sigorta primi ve vergi teşviki 1.113 TL’den 2.712 TL’ye çıkıyor.

İkinci olarak da özellikle sanayicilerimizi ilgilendiren bir konuya değinmek istiyorum. İşinde sıkıntı yaşayan, faaliyetlerini azaltan yada durduranlar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabilirler. Bu teşvik sayesinde mevcut çalışanların 3 ay boyunca maaşları İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak.
Devletimizin destekleriyle işçi – işveren el ele verip çalışarak, üreterek, istihdamla büyümeye devam edelim. Bizim için atalette felaket, çalışmakta bereket var. Ben teşvik paketinin hedefine ulaşacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle bir kez daha hazırlanan paketin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum
.'' ifadelerini kullandı.

-Haber Merkezi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115