Boyabat TSO Başkanı Abdullah Genç basın açıklaması gerçekleştirdi

Boyabat TSO Başkanı Abdullah Genç basın açıklaması gerçekleştirdi

Boyabat TSO Başkanı Abdullah Genç basın açıklaması gerçekleştirdi

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Genç yaklaşan oda organ seçimleri öncesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Göreve geldikleri andan itibaren verdikleri sözleri tuttuklarını ifade eden Başkan Genç, görev süreleri boyunca yaptıkları hizmetler hakkında basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu.

Başkan Abdullah Genç yaptığı açıklamada  '' Bilindiği üzere, odamızın organ seçimlerini 6 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştireceğiz.
Göreve geldiğimiz 9 Nisan 2020 tarihinde, üyelerimize ve hemşerilerimize Boyabat Ticaret ve Sanayi Odasını bölgemizin en aktif sivil toplum kuruluşu yapacağımızın sözünü vermiştik.
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bizleri yeni hayat standartlarına mecbur eden pandemi sürecinde de verdiğimiz söze sadık kalarak çalışmalarımızı sürdürdük.

Bu zor dönemde öncelikli olarak üyelerimizin sorunlarını yine onlardan aldığımız geri dönüşleri ve çözüm beklentilerini TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu aracılığıyla ilgili kurumlara ve bakanlıklara ilettik. Sorunların çözümü noktasında elimizi taşın altına koyduk ve takipçisi olduk.
Firmaların KGF limitlerinin yükseltilmesi, kısa çalışma ödeneği, kredi ve finansmana erişimde yaşanan sorunlar, sokağa çıkma yasakları sebebiyle lojistikte yaşanan aksamalar, kronik hastalığı bulunan işçilerin çalışma şartları, GES santrallerinin kurulumunun önündeki mevzuat kaynaklı engeller, Otopark Yönetmeliğinin uygulamasında yaşana sıkıntılar, işletmelere verilecek maaş ve sigorta prim destekleri, mücbir sebep halinin SGK ve KDV ödemelerini de içerecek şekilde genişletilmesi, ihracattan doğan KDV iadelerinin firmalara ödenmesi, kıdem tazminatının hayata geçirilmesi gibi konular bu dönemde ilgili makamlara ilettiğimiz konulardan bazılarıdır.

Pandeminin iş hayatı üzerindeki etkileriyle ilgilenirken, Koronavirüse yakalanarak tedavi gören hastalarımızı da unutmadık. Kaymakamlığımız nezdinde iki ayrı yardım kampanyası düzenleyerek hastanemizin acil alınması gereken 2 adet solunum cihazını ihtiyacını karşıladık. Ayrıca yatan hastaların günlük ihtiyaçları için kullandıkları malzemeleri temin ettik. Başlattığımız kampanyalara desteğini esirgemeyen tüm üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bir yandan Covid-19 ile mücadele ederken diğer yandan 5 yıldızlı akredite bir oda olarak üyelerimizin Odamızdan beklentilerini en üst seviyede karşılamak için çalışmalarımızı sürdürdük. Bu kapsamda sunduğumuz hizmet kalitesini Odamızın tarihinde ilk defa TSE ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ile belgelendirerek güvence altına aldık. Hizmet altyapımızı ve fiziki şartlarımızı geliştirmek için her gün çaba sarf etmeye devam ediyoruz.
Bu çalışmalar kapsamında, yine seçim sürecinde söz vermiş olduğumuz ek hizmet binasının satın alma işlemini tamamlayarak Zincirlikuyu Mahallesinde Kaya Camii karşısındaki 2 katlı binayı Odamıza kazandırdık. Binayı hizmete almak için yapılacak çalışma hususunda meclisimizde farklı görüşler ortaya çıktı. İyi niyetle başlayan fikir ayrılıkları, bu görüşleri destekleyenlerin takipsizlikleri sebebiyle ne yazık ki akamete uğradı. Bir buçuk yıldan uzun süren bu gecikme, inşaat maliyetlerinin yükselmesine ve inşaatın Odamız bütçesi için ciddi bir külfet haline gelmesine neden oldu. Yeni ekibimizle, önümüzdeki dönemde seçimleri kazanmamız halinde, bu durumun müsebbiplerince gerçekleştirilemeyen vaadimizi en kısa sürede yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz.

Üyelerimize hizmet yolunda yaptığımız çalışmalarımız ve gayretlerimiz TOBB nezdinde de karşılığını buldu. Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun tensipleriyle önce TOBB Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu Üyeliğini kazandık. Toprak sanayisi konusunda Türkiye’de ilk akla gelen bölgelerden biri olarak, bizim gibi toprak sanayi alanında faaliyetleri bulunan Odalar nezdindeki girişimlerimiz ve ortak çalışmalarımız neticesinde yine Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından TOBB Toprak Sanayi Ürünleri Sektör Meclisi Üyeliği’ne kabul edildik. Bu sayede tuğlacılarımızı özel sektörün bu alandaki en güçlü organında temsil imkânına kavuşturduk.

Her işin başı eğitim diyerek bu konuda da çok önemli bir çalışmayı nihayete erdirdik. Bunu ilk defa sizin vasıtanızla üyelerimize duyurmak istiyorum. Sanayimizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan ara eleman sıkıntısını orta ve uzun vadede kökten çözmek amacıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan Mesleki Eğitim ve İşbirliği Protokolü çerçevesinde ilçemizde bulunan Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini proje okuluna dönüştürüyoruz. Bakanlıktan gerekli izinlerimiz alındı ve gerekli talimat Valiliğimize ulaştı. Okulumuz nezdinde 5 kişilik Proje Yönetim Kurulu oluşturulacak ve bu yönetiminde Odamızı 3 sandalye ile temsil edeceğiz. Ayrıca lisemiz artık sınavla öğrenci alacak, eğitim kalitesi yükselecek. Sanayimizin ihtiyacı olan bölümlerin açılmasını sağlayacağız ve pandemi öncesinde üniversite öğrencilerine verilen bursların bundan böyle meslek lisesi öğrencilerimize verilmesini sağlayacağız. Böylece meslek lisemizde bir yandan eğitim kalitesini artırarak öğrencilerimizi derslerinde daha başarılı olmaları hususunda teşvik ederken diğer yandan da sanayimizin ihtiyaçlarına cevap vermiş olacağız. Neticede ilçemizin geleceğine yönelik en önemli yatırımı çocuklarımız için yapmış olacağız. 

Emek yoğun sanayinin beraberinde getirdiği en büyük problemlerden biri olan işçi-işveren sorunlarının çözümü noktasında da çalışmalarımız devam etmektedir. TOBB nezdinde yaptığımız girişimler ile en kısa sürede ilçemize TOBB Tahkim ve Arabuluculuk merkezini kazandıracağız. Mahkeme öncesi zorunlu arabuluculuk mekanizmasının sağlıklı bir şekilde işletilebilmesi amacıyla bu husustaki hazırlıklarımız da yakın zamanda nihayete ermiş olacaktır.

Bizler, bundan sonraki süreçte öncelikli olarak ek hizmet binamızı hizmete açarak ilçemize 4 yıl önce verdiğimiz sözü yerine getireceğiz.
Rekabetçiliğin artırılması için bir URGE projesi hazırlayıp sanayici üyelerimizin rakipleri karşısında bir adım öne geçmelerini temin edeceğiz.
Üniversitemiz ve akademisyenlerimizle ortaklaşa bir Avrupa Birliği projesi yaparak hem Odamıza kaynak kazandıracak hem de proje üretme kabiliyetini artıracağız. Ayrıca yine üniversitemizle Kasım ayı içerisinde enerji verimliliği ile ilgili bir sempozyum düzenleyeceğiz.
Üyelerimizin yurt içi ve yurt dışında yapılan fuarlara katılımlarını temin edeceğiz.

Ayrıca yıl içinde belirli periyodlarda üyelerimizle bir araya gelerek istişare toplantıları gerçekleştireceğiz. Tüm üyelerimiz istek ve beklentilerini rahatça ifade edebilecek.

Son olarak önceki seçimde söz verdiğimiz gibi yeni dönemde de organ üyeleri olarak tüm faaliyetlerimizi Odamızın harcırah bütçesini kullanmadan gerçekleştireceğimizi ve yine Odamızı ekonomik olarak kaldıramayacağı hiçbir gereksiz yükümlülüğün altına sokmayacağımızı taahhüt ediyoruz.
Tüm üyelerimize selam ve saygılarımızı iletiyorum. '' ifadelerine yer verdi.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2022, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115