Boyabat'ta Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Yapıldı

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy başkanlığında gerçekleştirilen Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu toplantısında, birliğin 2019 yılı tahmini bütçesi görüşülerek, karara bağlandı. 

Boyabat'ta Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Yapıldı

Boyabat'ta Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Yapıldı 

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy başkanlığında gerçekleştirilen Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu toplantısında, birliğin 2019 yılı tahmini bütçesi görüşülerek, karara bağlandı. 

Gündem gereği 2019 yılı Yatırım Programı ve Çalışma Planı, 2019 yılı tahmini Bütçesi Boyabat Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri Ahmet Aslan tarafından okunup görüşüldükten sonra oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda ayrıca 2019 yılı Huzur Hakları tutarları, birlik üyelik aidatları da görüşülerek karara bağlandı. 

Kaymakam Aksoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılan toplantıda yaptığı konuşmasında 2018 yılında verimli bir çalışma geçirerek köylerdeki yol sorununun çözümünde büyük mesafeler katettiklerini söyledi. 

Kaymakam Aksoy, 2018 yılında daha çok beton yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu : 

"Köylerimizde 5 km'lik beton yol çalışmamız tamamlandı. Geri kalan yollarda önümüzdeki günlerde yapılacak, 10 köyümüze hitabeden 8 adet grup köy yolumuzda 26.1 km 1. kat asfaltlama çalışmasını tamamladık. 17 köyümüze hitabeden 5 adet grup köy yolunda da 21 km 2. kat asfaltımızı tamamladık. 3 adet köy yolunda menfez bakım onarım çalışması yapıldı. 13 köyümüzde Köydes projesi kapsamında içme suyu işi tamamlandı. 15 köyümüzde de çeşitli içme suyu drenaj ve benzeri büyük makine çalışmaları yapılarak tamamlandı. 13 köyümüze toplam 19 km içme su borusu teslim edildi. 26 köyümüze toplam 19 km kanalizasyon borusu teslim edildi. 

Önceki ve bu yıl dağıtılan toplam 39 köyümüze 49 bin içme suyu borusu döşenmiş oldu. Yine önceki yıllarla birlikte 34 köyümüze toplam 27 bin metre kanalizasyon borusu döşendi. 13 köyümüze hitabeden sekiz adet grup köy yoluna toplam 34 km elek altı serme, sıkıştırma işlemi tamamlandı. Dört köy yolumuza toplam 3,5 km sıcak asfalt döşendi. İl Özel İdaremiz tarafından toplam 94 köyümüze çeşitli işler için 520 bin lira dağıtım yapıldı. Toplam 63 köyümüzde bu işler gerçekleştirildi. 31 köyümüzdeki muhtarlarında işlerini tamamlaması bekleniyor. Ayrıca 16 adet köy ve grup yollarındaki 68 km'lik bölümünde yama ve onarım çalışmaları yapıldı. 

Ben bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde emeği geçen il genel meclisi üyelerimize, birlik meclisi üyelerimize, özel idare çalışanları ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. 

İnşallah önümüzdeki yılda köydes projelerini, il özel idare kaynaklarıyla betonumuzu tamamlayacağız. Yeni yol projelerimizi şubat, mart gibi netleştirerek tamamlayacağız. Şu anda asfalt olmayan 12 civarında köy yolumuz var. Bunların 6-7 km'sinde serme sıkıştırma yaptık. Önümüzdeki yılda asfaltı olmayan köy yolu sayısını aşağı düşürmeye çalışacağız. Toplantımıza katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum"
dedi. 

Toplantıya ayrıca Özel İdare Müdürü Kenan Esen, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Coşar, Satılmış Demir ve köy muhtarları katıldılar. 

Toplantı sonrasında tüm muhtarlara Öğretmenevinde yemek ikramında bulunuldu. 

Haber : Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2018, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115