Boyabat'ta konut arsaları satışa sunulacak 

Boyabat'ta konut arsaları satışa sunulacak 

Sinop’ta bin konut arsası satışa sunulacak 

TOKİ tarafından "İlk Evim Arsa" projesi ile verilecek olan 1 milyon konut arsası kapsamında Sinop genelinde bin konut arsası satışa sunulacak.
 

TOKİ tarafından "İlk Evim Arsa" projesi kapsamında Sinop genelinde bin konut arsası satışa sunulacak. Ayancık, Boyabat, Dikmen, Durağan ve Türkeli ilçelerinde belirlenen arsalara, müstakil ve müşterek olmak üzere iki kategoride başvuru alınacak. 

"İlk Evim İlk İşyerim Projesi"nde ilk etapta yapılacak arsa ile iş yerlerinin illere göre sayıları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından TOKİ eliyle yapılacak, "İlk Evim İlk İşyerim" projesinin sosyal konut ayağından sonra "İlk Evim Arsa" ve "İlk İş Yerim" kampanyalarının detaylarını açıkladı.
Buna göre elektrik, su, doğal gaz alt yapıları ve planları tamamlanmış, inşaata hazır 29 ilde 1 milyon konut arsası sunulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI
"İlk Evim Arsa" projesi kapsamında ilk etapta 100 bin arsa için talep toplanacaktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla arsa sayısı 1 milyona çıkarılan proje kapsamında satışa sunulacak altyapılı arsalar ile "İlk İş Yerim" projesi kapsamındaki 10 bin iş yeri için başvurular, 7 Kasım'a kadar yapılabilecek.

Arsalar için e-Devlet ve Ziraat Bankası şubelerinden, iş yerleri için ise e-Devlet üzerinden veya il merkezlerinde Halk Bankası, ilçelerde Ziraat Bankası şubelerinden başvurulabilecek. Satışa çıkacak arsalar elektrik, su ve kanalizasyon altyapıları tamamlanmış, imar planlı ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek. Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek. Başvuru şartlarını taşıyanlar arasında kura çekilecek.


Arsa satışı başvurularında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmak, arsanın bulunduğu belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya o ilçe nüfusuna kayıtlı bulunmak, arsanın büyükşehir merkez ilçelerin birinde bulunması durumunda merkez ilçelerden herhangi birisinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak, diğer belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak gerekiyor.
Ayrıca aylık gelirin 16 bin liranın altında olması, arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin, eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerisinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesinin karşılığı olan arsa payına sahip olmaması, TOKİ'nin uygulamalarından daha önce faydalanılmaması şartları aranıyor.

İŞ YERLERİ İÇİN BAŞVURU BEDELİ 2 BİN LİRA OLACAK
Üretim ve istihdama katkıda bulunmak, daha sağlıklı ortamda iş hayatının devamlılığını sağlamak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ'nin başlattığı "İlk İş Yerim" kampanyasından mesleğini fiilen icra eden ilgili oda üyelerinin, vergi mükellefi esnafın ve ustalık veya iş yeri açma belgesi bulunan çalışanların uygun peşinat ve ödeme koşullarıyla faydalandırılması planlanıyor.
Esnafa yönelik 29 ilde oluşturulacak iş yerlerindeki 10 bin iş yeri için başvuru bedeli 2 bin lira olarak belirlendi.

Projenin bu ayağına başvuracaklar için projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları şartları aranıyor.
Başvuracaklardan ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt belgesi, vergi levhası ve e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu gibi belgelerden biri istenecek.
İş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde iş yeri olmaması da gerekiyor.
Satışa sunulan arsa ve iş yerlerinin detaylı listesine "www.toki.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. 

- Boyabat Sesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138