Boyabat'ta "Arı hastalıkları" konferansı düzenlendi

Boyabat'ta "Arı hastalıkları" konferansı düzenlendi

Boyabat'ta "Arı hastalıkları" konferansı düzenlendi

Boyabat ilçesinde Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından arı hastalıkları ve önlenmesi konusunda "Arı hastalıkları" konferansı düzenlendi.

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli Dr. Rahşan Akpınar ve Parazitolog Dr. Selma Kaya konuşmacı olarak katıldılar.

Toplantıya Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Oktay Fındık, Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçeleri arı yetiştiricileri katıldılar.

Fındık, programın açılışında uzman hekimlerin bilgilendirmeleri ile arıcılarımızın hastalıkların farkına varmaları ve başarılı mücadele yapabilecekleri yönünde bilinç oluşturmayı amaçladıklarını belirterek uzman hekimler Dr. Rahşan Akpınar ve Parazitolog Dr. Selma Kaya'ya teşekkür etti.

Bakteriyel ile viral arı hastalıkları alanında uzman Dr. Veteriner Hekim Rahşan Akpınar, Paraziter arı hastalıkları alanında da uzman Dr. Veteriner Hekim Selma Kaya, arı üreticilerini hastalıklar ve önlenmesi konusunda bilgilendirip, üreticilerin sorularını yanıtladılar.

Konuşmacılar arıcıların kovan sayılarının artmasına rağmen kovanlarındaki arı sayısının her geçen gün azaldığını buna bağlı olarak da kovan başına bal üretiminin düştüğünü söyleyerek, en önemli sebebin arı hastalıkları olduğunu vurguladılar.

Arı hastalıklarıyla en önemli çözüm yolunun toplu olarak mücadele etmekten geçtiğinin anlatıldığı toplantıda, tüm arıcıların ülkesel olarak ya da yerel olarak toplu mücadeleye girmeleri istendi.

Toplu olarak mücadele edilmediği takdirde emeklerin boşa gideceği, arıcıların tek başına ilaçlama ve mücadelelerinin kısa süreli yarar sağlayabileceği, ancak çevredeki arıcıların tamamı ilaçlama yapmadığında ilaçlama yapanların emekleri de boşa gitmiş olacak, denildi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2024, 11:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 3 ay Önce

Keşke halka duyurusu yapılsaydı , haberimiz olsa biz de giderdik...

Salih Öztürk
Salih Öztürk - 3 ay Önce

Siyasetçiler gelse bir hafta önceden tellal çıkarıyorlar kimsenin haberi yok

SIRADAKİ HABER

banner115