Boyabat ilçesinde silajlık mısır hasadı başladı

Boyabat ilçesinde silajlık mısır hasadı başladı

Boyabat ilçesi Kurusaray köyünde slajlık mısır biçim sezonu başlangıcı dolayısıyla İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, hasad yapan çiftçilerle buluştu. 

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Kurusaray köyünde slajlık mısır hasadı yapan üreticilerle sohbet ederken, çiftçilerin tek ürüne bağlı kalmadan ikinci bir ürün üretmesi memnuniyet vericidir, dedi.

Yılmaz, konuşmasında "Daha önce şeker pancarı hasadını izledik, iyi bir verim aldığınızı öğrenip çok memnun olmuştum. Şimdi de aynı köyde silajlık mısır hasadını görünce memnuniyetim daha da arttı. Üç metre boyundaki mısırın, hayvan besiciliği için de köylümüzün önemli bir gelir kaynağı olması bizleri fazlasıyla sevindirdi. Bereketli ve bol kazançlı bir hasad yılı olmasını diliyorum" ifadesine yer verdi.

Köy Muhtarı Halit Fildan da "Köyümüzde 2 yıl önce 50 dekarlık alanda başlanan silajlık mısır üretimindeki karlılığı gören çiftçilerimiz, bu yıl 200 dekarlık alanda ekim yaptılar. Yağmurlama sistemiyle yapılan sulamayla mısırların boyu 3 metreye ulaşınca, verimli bir hasat dönemi yaşadık." dedi.

Fildan, üreticilerin kendi ihtiyaçları fazlası olan mısırlarını makinelerde paketleme yaparak, ilçe içindeki hayvan besicilerine satarak ta önemli bir ek gelir sağladıklarını söyledi. 

Programa İlçe Özel İdare Müdürü Kenan Esen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta ve İlçe Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı da katıldı.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2022, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138