Başkan Elmacı, hizmet için göreve tekrar adayız, dedi 

Başkan Elmacı, hizmet için göreve tekrar adayız, dedi 

Başkan Elmacı, hizmet için göreve tekrar adayız, dedi 

Boyabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Elmacı, halkımıza ve çiftiçilerimize hizmete devam etmek için tekrar göreve adayız, dedi.

Elmacı, yaptığı açıklamada "Türkiye genelinde olduğu gibi her dört (4) yılda bir yapılması gereken Boyabat Ziraat Odası delege seçimleri 18.12.2022 Aralık ayı Pazar günü yapılacaktır.

Boyabat halkımıza ve çiftçilerimize en iyi şekilde hizmet vermeye devam etmek üzere tekrar göreve aday olduğumuzu tüm kamuoyuna saygıyla bildiririz, 18 Aralık 2022 Pazar günü yapılacak seçimlerimizin başta çiftçilerimize ve Boyabat ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz." dedi.

2019 yılı Şubat ayında gerçekleşen seçimlerde Boyabat Ziraat Odası yönetimi görevini yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte devir aldıklarını söyleyen Cemil Elmacı, "Görev  süremiz içinde yönetimimizle birlikte çiftçilerimize hizmet için verimli bir çalışma gayreti içerinde olduk. Merkez ilçe ve köy muhtarlarımızla da koordineli ve uyum içinde çalıştık" dedi. 

Başkan Elmacı, Boyabat'ta 16 seneden sonra çiftçilere 260 dönümlük alanda tekrar pancar ekimine başladıklarını söyleyerek. "Bu sene Allah kısmet ederse ekim alanını bin (1000) dönüme çıkarmayı hedefledik. Çilek eken çiftçilerimize de destek olarak 200 dönüm alanda üretim sağladık, önümüzdeki dönem çiftiçilerimizle istişare içinde sera ve yeni bahçelerle rekolteyi artırmayı planlıyoruz."

Elmacı, çeltik üreticilerinin en büyük sıkıntısını çözmek için girişimde bulunduklarını, çözüme kavuşturana kadar da işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

"Göreve başladığımız günden bu yana çeltik üreticilerimizin sorunlarıyla yakından ilgilendik. Sorunlarını ilçe, il tarım müdürlerimize, sayın vekilimiz ve bakanımıza Ankara'da meclisimize giderek, çiftçimizin başta gübre, mazot, tohum ve ilaç ihtiyaçları için Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası üzerinden destek almayı sağladık. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin her yıl düzenli olarak Boyabat'ımıza gelmesini yönetim kurulu arkadaşlarımızla sağladık. Çiftçimizi tüccarın keyfiyetine bırakmadık, ezdirmedik."

34 köy ve Boyabat merkez mahallelerinde temiz içme suyu ve tarımsal sulama suyu

"Boyabat'ımızın en büyük sorunu ova boyundaki 34 köy ve 9 merkez mahallemizin ortak sorunu olan, başta içme suyu ve tarımsal sulama problemini çözmek için 107 köy 9 mahalle muhtarımızla çalıştay yaptık. Muhtarlarımızın görüşlerini alarak Kolaz Çayı'na baraj yapılması için hazırladığımız dilekçemizi Sinop İl Koordinasyon Toplantısı'nda bizzat kendi elimle bakanımıza rapor halinde çiftçilerimiz adına sundum. Daha çok çeltik tarlalarının sulanmasında kurak geçen yaz aylarında üreticilerimiz yeraltı kuyularından elekrik tüketerek sulama yapıyorlar. Bu durumda hem yüksek elektrik parası ile maliyet yükseliyor, hem de kuyudan çıkan soğuk su çeltik verimini  düşürüyor.

Allah nasip ederse devletimizin desteğiyle temiz su sorununu çözdüğümüzde Gazideretabaklı ve Gazideresi çeltik tarlaları ve tarımsal alanlarından toprağa sızacak olan kimyevi gübre ve ilaçların Kalebağı tesislerideki içme sularımıza karışma tehlikesinden de kurtulmuş olacağız" diyerek, olası risklerin kalkacağını ifade etti.

Elmacı, temiz su ve sulama suyu için de "Başta sayın bakanımız olmak üzere beni arayarak destek olacağını söyledi. Sayın bakanımıza, sayın vekilim Nazım Maviş'e ve İlçe Kaymakamımız Enver Yılmaz'a vermiş oldukları desteklerden dolayı şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ederiz." açıklamalarında bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022, 22:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115