Yöremiz Masallarını Boyabatlı Öğrenciler Tanıtıyor

Yöremiz Masallarını Boyabatlı Öğrenciler Tanıtıyor

81 İl 81 Masal 1 Battaniye” eTwinning projesi Boyabat Abdurrahman Güneş İlkokulu'nda

81 il 81 Masal 1 Battaniye E Twinning Projesi Sinop Beykızı Söylencesi ile hayat buluyor. 

Boyabat Abdurrahman Güneş İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri Gönül Yiğit Kaya ve Kerem Aksoy rehberliğinde  “ 81 İl 81 Masal 1 Battaniye” adlı eTwinning projesi ile birlikte masal etkinliğine başladılar. Sinop Beykızı Söylencesi'ni konu alan ve yaşanılan şehrin masallarını çeşitli aktiviteler ile ön plana çıkarmayı amaçlayan projede, masallar 30*30 cm kumaşlara işlenecek ve 81 ilden parçaların bir araya getirilmesi ile sergilenecek.

Proje 81 ilde eş zamanlı olarak yürütülürken Sinop ilini Boyabat Abdurrahman Paşa İlkokulu temsil ediyor. Proje kapsamında afiş ve poster tasarımı, şehir tanıtımı, proje ile ilgili pano , sınıf içi aktiviteler, resimleme, dramatizasyon, akrostiş  gibi birçok çalışma yapılıyor. 

Yine projeye Abdurrahman Güneş İlkokulu sınıf öğretmenleri Ayşe Melek Mert masalı resimlemede, Hilmi Saraman drama ile canlandırmada, Nuray Yılmaz masalın kumaşa işlenmesinde destek oluyorlar. Kasım ayından itibaren yürütülen proje battaniyenin tamamlanmasıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Samsun ilinde yurt dışından gelen yabancı öğrencilere sergilenecek.

Projenin okul içi sunumuna İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan katılırak,Sinop olarak ilimizi temsil eden, projeyi yürüten öğretmen ve öğrencilere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2019, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115