Poşetten yağmurluk, eski giysilerden yeni tasarımlar ürettiler. Poşetten yağmurluk, eski giysilerden yeni tasarımlar ürettiler.

“AMAZONLAR” KONULU, SİNOPLU DİYOJEN 2. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI SONUÇLANDI

Ayancık Belediyesi ve Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen Amazonlar Konulu 2. Sinoplu Diyojen Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlanmıştır.

Karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu’nun koordinatörlüğünde ve Ayancık Belediyesi’nin maddi ve manevi destekleriyle gerçekleştirilen yarışma geleneksel olma yolunda da emin adımlarla gelişiyor.

Dünyanın önemli çizerlerinin seçici kurulunda yer aldığı ve ünlü çizerlerin eserleriyle katılarak zenginleştirdiği uluslararası yarışma Sinop’un adını ve değerlerini dünyaya duyurma konusunda da önemli kazanımlar sağlıyor.

Sinop’ta çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği 2. Uluslararası Sinoplu Diyojen Karikatür Yarışması’nın Sergisi ve ödül töreni 28-29-30 Temmuz tarihlerinde Ayancık Belediyesi’nin 28. Kültür, Keten ve Ahşap Festivali kapsamında Ayancık’ta gerçekleştirilecek. Festival kapsamında ayrıca yarışmanın seçici kurulunda yer alan çizerlerin imza günü, söyleşi vb. etkinlikleri de gerçekleştirilecek.

Heykel sanatçısı Eşref Baş (Türkiye), yazar Tufan Bilgili (Türkiye) ve karikatür sanatçıları Adnan Taç (Türkiye), Altan Özeskici (Türkiye), Aşkın Ayrancıoğlu (Türkiye), Elena Ospina (Kolombiya), Erhan Yaşar Babalık (Türkiye), , Isabela Kowalska (Polonya), Musa Keklik (Türkiye), ve Nahid Maghsoudi (İran)’den oluşan seçici kurul 46 ülkeden 217 sanatçının 850 eserini incelemiştir.

Çocuk evliliklerine, kadına şiddete, taciz ve tecavüzlere, kadın cinayetlerine, kadının sömürülmesine, köleleştirilmesine, erkek egemenliğine karşı Amazonların savaşçı ruhunu eserlerinde estetik ve sanatsal değerlerle yansıtan eserler arasından ödüle değer görülenler şu şekilde belirlenmiştir…

Büyük Ödül: MUSA GÜMÜŞ-TÜRKİYE

Başarı Ödülleri: ANDREA PECCHIA-İTALYA, OLEKSIY KUSTOVSKY-UKRAYNA, DORU AXINTE-ROMANYA, KÜRŞAT ZAMAN-TÜRKİYE

Özel Ödüller: Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Özel Ödülü: ERAY ÖZBEK-TÜRKİYE

Tebeşir Karikatür Dergisi Özel Ödülü: LÜTFÜ ÇAKIN-TÜRKİYE

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Özel Ödülü: MUSTAFA KURMALI- TÜRKİYE

Sinop Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Özel Ödülü: JEAN-LOIC BELOM-FRANSA

Aşkın Ayrancıoğlu Karikatür Atölyesi Özel Ödülü: BEHRANG JEDDI-İRAN

Sinop Barosu Özel Ödülü: SANTIAGO CORNEJO-ARJANTİN

Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği Özel Ödülü: CENK ALPARSLAN-TÜRKİYE

Sinop İş İnsanları Derneği Özel Ödülü: MARIAN AVRAMESCU-ROMANYA

Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği Özel Ödülü: RAITA OHTANI-JAPONYA

Eren Ailesi Özel Ödülü: HAMID GHALIJARI-İRAN