TEMA Vakfı Boyabatlı çocukların akıl ve kalbine dokundu

TEMA Vakfı Boyabatlı çocukların akıl ve kalbine dokundu

TEMA Vakfı Boyabatlı çocukların akıl ve kalbine dokundu

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Kadriye Göl vakfın geçtiğimiz dönem 1524 çocuğun akıl ve kalbine dokunduğunu ifade etti.

İl Temsilcisi Kadriye Göl konuya ilişkin yağtığı açıklamasında :  Ülke genelinde 1 Milyondan fazla gönüllüsü bulunan  vakfımızın en temel çalışama sahalarından biri olan “eğitim çalışmaları”  kapsamında; gelecek nesillerinde yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya ekosistemi için anaokulundan lise çağına kadar olan her kademedeki çocuğa uygulamadığımız proje ve eğitimlerle ekolojik okur yazarlığı ve doğa-çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Bu kapsamda  Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı Genel Merkezi arasında imzalanan protokol  ile 2021-2022 eğitim döneminde Sinop ve İlçeleri özelinde,“Sıfır Atık Projesi” kapsamında Ayancık, Boyabat, Gerze ve Merkez İlçelerinde 496, “Arılar Varsa, Yarınlar Var Projesi” kapsamında Ayancık ve Merkez İlçelerinde  206, “Ağaç Kardeşliği Projesi” kapsamında Ayancık ve Boyabat İlçelerinde 43, öğrencimiz ile bir araya geldik.

Minik TEMA kapsamında Ayancık, Boyabat, Dikmen ve Gerze’de 206 Anasınıfı , Yavru TEMA kapsamında Ayancık, Boyabat ve Merkez’de 206 ilkokul , Ortaokul TEMA kapsamında Boyabat, Erfelek ve Merkez’de 138 ortaokul , Lise TEMA kapsamında Ayancık ve Merkez’de 110 lise öğrencisi olmak üzere toplamda 1.524 çocuğun akıl ve kalbine dokunabilmenin gururunu yaşadık.  '' dedi.

Vakıf Temsilciliğinin Ayancık ve Merkez İlçelerinde olan kısıtlı örgütlenmesine rağmen vefakar ve samimi takım gönüllüleri sayesinde bu başarıyı yakaladıklarını ve öncelikli programların okullarında uygulanmasına katkı ve kolaylık sağlayan okul idarelerine, uygulayıcı okul öğretmenlerine ve olarak görev alan TEMA Sinop gönüllü ekibime teşekkür eden Göl ;  Eğitim alanında 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde de Sinop’un Merkez İlçeden sonraki en büyük iki ve üçüncü ilçeleri olan Boyabat ve Gerze İlçelerinde İlçe Sorumlusu gönüllü arkadaşlar kazanarak çok daha büyük eğitim ve projelere imza atabilmek olduğunu belirtti.

Bu programlardan 2022-2023 eğitim öğretim döneminde çocukları ve öğrencileri için yararlanmak isteyen veli ile öğretmenlerin vakfın resmi internet web adresinde iletişim bilgileri yer alan Ayancık ve Merkez İlçe Sorumlularına ulaşmalarının yeterli olabileceğini,  yeni dönemde tüm öğrenci, öğretmen ve velilere başarılar dilediğini bildirdi. 


 

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2022, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138