Şehit Ersoy Gürsü Anadolu Lisesi "Şiir Dinletisi" Gecesi Gerçekleştirdi

Şehit Ersoy Gürsü Anadolu Lisesi "Şiir Dinletisi" Gecesi Gerçekleştirdi

Şehit Ersoy Gürsü Anadolu Lisesi "Şiir Dinletisi" Gecesi Gerçekleştirdi

Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri "Vuslat" Adlı Şiir Dinletisi gecesinde ünlü Türk şairlerinin şiirlerini seslendirdiler. Öğretmen ve öğrenciler şiirler arasında Türk Halk Müziğinin de önemli eserlerini seslendirerek izleyicilerin güzel bir gece geçirmesini sağladılar.

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen şiir dinletisi gecesini hazırlayıp sunan okulun Edebiyat Öğremeni Emrullah Özcan, programın açılışında ve aralarda Ünlü Türk Şairlerinin şiirlerini okuyarak geceye ayrı bir renk kattı.

Gecenin ilk şiiri, Kezban Nur Tunç tarafından Aşık Sümmani'nin "Ervah-ı Ezelde" isimli şiirininin okunuşuyla başladı. Daha sonra Özdemir Asaf'ın "Seni Saklayacağım" şiirini Sinem Karavaş, Nazım Hikmet'in "Tahir'le Zühre Meselesi" şiirini Medine Sevim seslendirdi.

Şiir aralarında ünlü Türk Halk Müziği Sanatçılarının eserleri seslendirildi. Sivas Divriği yöresine ait "Akşam Olur Karanlığa Kalırsın" adlı türküyü bağlaması ve sesisiyle Yunus Emre Özaslan seslendirdi.

Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" isimli şiirini Esmanur Güler, Atilla İlhan'ın "Aysel Git Başımdan" şiirini Fatih Çekiçoğlu, Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Desem Ki" isimli şiirini Serpil Özdemir seslendirdi.

Aşık Mahsuni Şerif'in "Bilmem Ağlasam Mı, Ağlamasam Mı" türküsü Sevim Çağla Baybora'nın bağlaması ve okulun Tarih Öğretmeni Ayşegül Kara'ın sesinden izleyicilere sunuldu.

Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun "Sevda Üstüne" adlı şiirini Saliha Öner, Yavuz Bülent Bakiler'e ait "Gözlerin İstanbul Oluyor Birden" adlı şiiri Damla Erkeç seslendirdiler.

Şiirler arasında yine bağlaması ve sesiyle sahneye davet edilen Yunus Emre Özaslan "Yar Demedin" adlı anonim türküyü seslendirdi.

Orhan Veli Kanık'a ait "Ölüme Yakın" adlı şiiri Tuğba Kaya, Cemal Süreyya'ya ait "Sana Giden Yollar Kapalı" adlı şiiri Esranur Can okudu.

Programı hazırlayıp sunan Edebiyat Öğremeni Emrullah Özcan, "Unutursun Mihribanım" adlı şiirin hikayesini anlatarak Aburrahim Karakoç'a ait şiiri okuması için Mehmet Akif Kösebey'i sahneye davet etti. 

Programın son türküsünü sesledirmeleri için bağlamasıyla sesiyle Sevim Çağla Baybora ve sesiyle "Yarim Senden Ayrılalı" türküsünü okumaları için Ayşegül Kara sahneye davet edildi.

Türkü dinletisi sonrasında sahneye davet edilen Hasan Duman, Yılmaz Erdoğan'a ait "Sana Bakmak" adlı şiiri seslendirdi.

Programın son şiirini ise programın yapımcısı ve sunucusu Edebiyet Öğretmeni Emrullah Özcan "Etme" isimli şiiri okuyarak seyircilerin ayakta alkışlarını aldı.

Programın yapımcı ve sunucusu Özcan, program sonunda programa katılıp kendilerini izleyenlere teşekkür etti. Özcan, ayrıca İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'a bu tür bilimsel ve kültürel faaliyetlere destekleri için minnettar olduklarını ifade edip teşekkür etti.

Salonu dolduran şiir severler her şiir ve türkü okunuşunda öğretmen ve öğrencileri alkışlarıyla tebrik ettiler, İzleyiciler, salondan ayrılırken, çok güzel bir program gerçekleştirildiğini, bu tür programların sık sık organize edilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Mahmut Coşkun



 


 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2019, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138