Öğretmen ve Öğrenciler Bağımlılıkla Mücadele İçin Birlikte Spor Yaptılar. 

Öğretmen ve Öğrenciler Bağımlılıkla Mücadele İçin Birlikte Spor Yaptılar. 

Boyabat Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri bağımlılıkla mücadele için hep birlikte spor yaptılar. 

Boyabat Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri "Bağımlılıkla mücadele, hareketsizliğe son" parolasıyla okul bahçesinde Beden Eğitimi Öğretmeni Tunay Özsoy'un gösterdiği hareketleri tekrarlayarak spor etkinliği düzenlediler. 

Okuldaki 265 öğrenci ve öğretmenin spor kıyafetleriyle yaptıkları bağımlılıkla mücadele egzersizleri sonrasında evlerden getirilen sanviçler bahçede demlenen semaver çayı içilerek yendi. 

Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Tunay Özsoy, Boyabat Sesi Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada "Bu günkü etkinliğimiz, 'Bağımlılıkla mücadele, hareketsizliğe son' parolasıyla hareket etkinliği yaptık. Hareketlerimiz sonrasında da sağlıklı ve doğal beslenme, beslenmenin önemini vermek ve yaşatmak için öğrencilerimizlerle birlikte evlerimizden getirdiğimiz sandviçlerimizi yiyeceğiz. Artık hareketsizliğe son diyoruz ve bu etkinliğimizi sürekli tekrarlayacağız" dedi. 

Etkinliğin proje sorumlusu öğretmeni Esra Güleryüz de etkinliğin amacına değinerek "Bu etkinlikteki amacımız, çocuklarımızın enerjilerini farklı yöne çevirerek oyunda harcamalarını sağlamaktır. Çocuklarımızı yönlendiremez isek, boşlukta kalmalarına yol açmış oluruz. Kendini boşlukta hisseden çocuklar da enerjilerini yanlış, beden ve ruh sağlığına zararlı yönlerde kullanabiliyorlar. Spor egzersizleri sonunda da çay içip sandviç yiyoruz. Bu yönüyle de öğrencilerimizi obeziteye karşı uyarıp, doğal ve sağlıklı beslenmenin önemini vurguluyoruz. Beslenme sonrasında da geleneksel çocuk oyunlarımızı hatırlatmak ve yeniden canlandırmak için sınıflar arası yakan top turnuvası düzenleyeceğiz" dedi. 

Mahmut Coşkun

Not : Habere ait fotoğraf ve metin alınıp herhangi bir yerde yayınlanamaz.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138