Necati Celal Çatal, Okuyucularına "Türbeler ve Evliyalar" Kitabını İmzaladı.

Sinop ve ilçelerindeki türbeler ve evliyalarla ilgili araştırmalarını "Türbeler ve Evliyalar" isimli kitabında yayınlayan Emekli Öğretmen Necati Celal Çatal okuyucularıyla buluşarak kitabını imzaladı.

Necati Celal Çatal, Okuyucularına "Türbeler ve Evliyalar" Kitabını İmzaladı.

Sinop ve ilçelerindeki türbeler ve evliyalarla ilgili araştırmalarını "Türbeler ve Evliyalar" isimli kitabında yayınlayan Emekli Öğretmen Necati Celal Çatal okuyucularıyla buluşarak kitabını imzaladı.

Boyabat Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Küçükbaş, derneğin lokalinde yapılan "Türbeler ve Evliyalar" başlıklı kitabın tanıtım ve imza etkinliğinin açılış konuşmasında Necati Celal Çatal Hoca'nın bu kitabını yedi yıl gibi bir araştırma ve incelemeler sonunda yayınladığını ifade ederek; "Celal Hoca bu yedi yıl içinde çok sayıda tarihi mekanı, köyü, kenti gezdi, gördü ve inceledi. Konuyla ilgili ve bilgili insanlarla konuştu, dinledi. Sadece Boyabat'ı değil, Sinop ve ilçelerindeki türbeleri de dahil ederek güzel bir eser ortaya çıkardı.

Türbeler ve evliyaları hurafeler gözüyle bakılmasının yanlış bir yaklaşım olacağını ifade eden Küçükbaş "Bizim türbeler ve evliyalarla ilgili kültürümüz binlerce yıllardan bu yana gelmiş ve yaşatılmıştır. Bu nedenle farklı bir bakış açısıyla okunmasında yarar var. Ben Celal Hoca'mı Sinop ve ilçelerindeki türbeler ve evliyalarla ilgili güzel bir eseri bizlere kazandırdığı için kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

Kitabının tanıtımını yapan "Türbeler ve Evliyalar" kitabının yazarı Emekli Öğretmen Necati Celal Çatal, kitabının yazımında kendisini teşvik ettiği ve destek olduğu için Boyabat Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Küçükbaş ve diğer kişilere tek tek teşekkür etti.

Çatal, kitabın çıkış amacını açıklarken "Bu kitapla vermek istediğimiz amaç, insanları yanlış düşüncelerinden çevirmek ve doğruları göstermek için yazılmış bir kitaptır. Kitabımda,türbe nedir, türbede nasıl hareket edilmelidir ve bu türbelerin yapılış şekilleri ile üzerindeki anlamları ifade eden bilgileri okuyucularıma aktarmaya çalıştım. İnsanların türbelere gidip, buralardan yardım dilemelerinin dinimizde yeri olmadığını ve bu düşüncede olanları uyarıp, dinden çıkmalarını önlemek amacını taşıdım. Ayrıca ülkemizde turizm türlerinin içine inanç turizmi de girmiş olup, yurt içi ve yurt dışından bu tür yerlerin ziyaretleri küçümsenmeyecek boyutlara ulaştığı da bir gerçektir. " 

Sadece Boyabat merkez ve köylerinde 46 adet olmak üzere Sinop ve ilçelerinde  tespit ettikleri türbeler hakkında bilgi edinecek okuyucularının, kitabını okudukları zaman, türbeler hakkındaki yanlış inançlarını görmüş olacaklarını vurgulayan Çatal; "Türbelerin, tarihi bir miras olduğunu ve korunması gerektiğini özellikle vurguladım. Maalesef ki bazı kişiler tarafından bu türbelerde altın ve tarihi eşya bulmak amacıyla kazı yapılıp tahrip edildiğine şahit oluyoruz. Bunlar tamamen yanlış inançlardan kaynaklanıyor. Müslüman mezarında bırakın altını, bir çorap dahi bulunmaz. Bu kazı yapanlara Allah akıl, fikir versin diyorum." dedi.

Necati Celal Çatal, konuşması sonrasında okuyucularına kitaplarını imzalayıp hatıra fotoğrafları çektirdi.

Boyabat kültürüne katkıda bulunan bu kitabı Yazar Necati Celal Çatal'ın kendisinden, Boyabat Sesi Gazete ve Matbaası'ndan, Şamlı Kırtasiye ve Derya Kırtasiye'den temin edebilirsiniz.

Necati Celal Çatal Kimdir ? 

1950 Yılında Kastamonu Hanönü'de doğdu,1961 yılında Hanönü İlkokulunu 1967 de  Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesini bitirdi.1968 yılında Kastamonu Göl Öğretmen Lisesini bitirerek öğretmenlik mesleğini kazandı. Uzun yıllar Boyabat'ta çeşitli okullarda öğretmenlik yapan Necati Celal Çatal emekli oldu. Daha sonra Boyabat ve çevresinde yaptığı tekke,türbe ve evliyalar ile ilgili araştırmalarını bir kitapda birleştirdi.

Haber : Mahmut Coşkun


Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2019, 23:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necati Celal Çatal
Necati Celal Çatal - 5 yıl Önce

Eline, yüreğine sağlık Mahmut Hocam

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138