Karikartür'ün dünya şampiyonları Boyabat'tan

Karikartür'ün dünya şampiyonları Boyabat'tan

KARİKATÜRÜN DÜNYA ŞAMPİYONLARI BOYABAT’TAN

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği “Sağlıklı Yaşam ve Spor” Konulu Uluslararası Karikatür Yarışması’da Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zeliha Nur Maviş ve Furkan Aytur 3 eşit ödülden ikisini kazandı.

Gençler ve büyükler kategorisinde 33 ülkeden 348 sanatçının 682 eserle katıldığı yarışmada Boyabat Gençlik Merkezi’nde ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun karikatür atölyesi çalışmalarına katılan Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi öğrencileri Zeliha Nur Maviş ve Furkan Aytur gençlere verilen 2000 TL değerindeki üç ödülden ikisini kazanarak büyük bir başarıya imza attılar…

Furkan ve Zeliha Nur’un ulusal ve uluslararası çok sayıda ödülleri bulunuyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Genç Denizli’nin bulunduğu tarihi Merzeci Evi’nde toplanan jüri üyeleri eserleri değerlendirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Arif Duru, Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü Samet Başer, yazar Savaş Ünlü, karikatüristler Şevket Yalaz, Mehmet Selçuk, Abdülkadir Uslu, Altan Özeskici, Ali Şur ve Kübra Deligöz’den oluşan jüri üyeleri eserleri titizlikle inceleyerek dereceye girenleri belirledi.

Yarışmanın 18 yaş üstü kategorisinde Çin’den Liu Qiang’in eseri birinci seçilirken, Ukrayna’dan Oleksiy Kustovsky’nin eseri ikinci, yine Ukrayna’dan Vladimir Kazanevsky’nin eseri ise 3. oldu.

Mansiyon ödüllerini ise sırasıyla İstanbul’dan Nuhsal Işın, Musa Gümüş ve İzmir’den Cemalettin Güzeloğlu aldı.

18 yaş altı mansiyon ödüllerini ise sırasıyla Sinop’tan Furkan Aytur ve Zeliha Nur Maviş ile İzmir’den Ceylan Figen almaya hak kazandı. Yarışmanın ödül töreni ve sergisi 5 Mayıs 2023 Cuma günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2023, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115