İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, TÜBİTAK Projesi açılılışına katıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, TÜBİTAK Projesi açılılışına katıldı

İl Milli Eğitim Müdürü  Ercan YILDIZ “Okul Öncesinde GEMS Destekli Fen ve Matematik Uygulamaları” Konulu TÜBİTAK Projesi Açılış Programına Katıldı.

 İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Sinop Üniversitesi iş birliği ile TÜBİTAK tarafından 4005 yenilikçi eğitim uygulamaları kapsamında desteklenen “Okul Öncesinde GEMS Destekli Fen ve Matematik Uygulamaları” başlıklı projenin açılış ve tanıtım toplantısı Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde yapıldı.
Toplantının açılışında konuşan Proje Yöneticisi  Dr. Öğr. Üyesi Sayın Şule ERŞAN, projenin amacı ve yürütülecek faaliyetler hakkında bilgiler verdi.


Projenin, TÜBİTAK 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldüğünü belirten Dr. Öğr. Üyesi Sayın Şule ERŞAN, “Projemizin amacı, okul öncesinde bütünleşik fen ve matematik eğitiminin önemine yönelik farkındalık oluşturmak, okul öncesi öğretmenlerinin bütünleşik fen ve matematik eğitimine yönelik yeterliklerinin geliştirilmesine katkı sunmaktır. Proje kapsamında, Sinop ilinde görev yapan 30 okul öncesi öğretmeni ile beş gün sürecek uygulama ağırlıklı bir eğitim gerçekleştirilecektir. Bu eğitimde okul öncesi öğretmenlerinin okul öncesi dönemde fen ve matematik eğitimine ilişkin olarak teorik bir temel kazanmaları desteklenecektir” dedi.


Ardından konuşan Sinop İl Milli Eğitim Müdürümız Sayın Ercan YILDIZ; "Üniversitelerle işbirliği yapmak 2023 Eğitim Vizyonu'nun en önemli hedeflerinden birisidir. Millî Eğitim Müdürlüğümüz olarak her çalışmamızda iş birliğine önem vermekteyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Sinop üniversitemiz ile eğitim birliğimiz devam edecektir. İlimiz TUBİTAK çalışmaları konusunda istikrarlı adımlarını atmaya devam ederken bugün başlayacak olan “Okul Öncesinde Gems Destekli Fen ve Matematik Uygulamaları” başlıklı proje beş gün sürecek uygulama ağırlıklı eğitimde  İlimiz farklı ilçelerinden gelen 30 öğretmenimize başarı dilekleri ile  hoş geldiniz diyor,  ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum . Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Cem Cüneyt Ersanlı'ya, Proje yürütücüsü Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ört. Üyesi Şule Erşan'a ve Sinop Üniversitemizin tüm birimlerine işbirliklerinden dolayı, İl Müdürlüğümüz'den Şube Müdürümüz İsmaii KİRENDİ'ye Ar-Ge biriminden Dr. Engin  BAYRA'ya yürüttükleri çalışmalar ile sürece katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Son olarak konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Sayın Cem Cüneyt ERSANLI ise  “Çocuklarımızın fen ve matematik eğitiminden kopuk olarak yetişmeleri, maalesef gelecek yıllarda onlar açısından başarısız ve sancılı bir eğitim hayatını da beraberinde getirecektir. Onlara bilimi sevdirmek, fen ve matematiğe ilgi duymalarını sağlamak da eğitimciler olarak bizlerin görevidir. Bu noktada GEMS uygulamasının temelini oluşturduğu bu proje, okul öncesi öğretmenlerimizi yeni yaklaşımlarla tanıştırmanın yanında, onların erken yaşta çocukların bilimsel düşünme becerilerini nasıl kazanacakları konusunda bilgi edinmelerini de sağlayacaktır. Projemizin hazırlanmasında emeği geçen  Dr. Öğr. Üyesi Sayın Şule ERŞAN ve ekibini tebrik ediyor, projemize katkı sağlayan Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılış ve tanıtım toplantısının ardından proje eğitimlerine geçildi. Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan 30 okul öncesi öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirilen projede, 5 gün boyunca GEMS programı kapsamında okul öncesinde verilecek fen ve matematik eğitimlerine yönelik atölye çalışmaları yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2021, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115