Hamit Tekin Ortaokulu'nda Sivil Savunma Etkinlikleri Düzenlendi

Boyabat ilçesinde, Hamit Tekin Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından sivil savunma günü dolayısıyla tatbikat programı düzenlendi. 

Hamit Tekin Ortaokulu'nda Sivil Savunma Etkinlikleri Düzenlendi

Hamit Tekin Ortaokulu'nda Sivil Savunma Etkinlikleri Düzenlendi

Boyabat ilçesinde, Hamit Tekin Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından sivil savunma günü dolayısıyla tatbikat programı düzenlendi. 

Boyabat ilçesi Hamit Tekin Ortaokulu'nda gerçekleştirilen program sınıflarda görevli öğretmenler deprem anında ilk olarak neler yapılacağını anlatıp sınıf içerisinde uygulaması yapıldıktan sonra, öğrenciler seri bir şekilde bahçeye çıkmaları sağlandı. 

Okul bahçesinde devam eden programda Sivil Savunma Kulübü'ne mensup öğretmen ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. 

Okulun Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmeni Turan Sıhhat, yaptığı konuşmasında sivil savunmanın, düşman taarruzları ve afet halinde halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi için yapılacak her türlü silahsız, koruyucu, kurtarıcı önlem ve çabaları kapsadığını ifade etti. 

Sıhhat, konuşmasına devamla "Sivil savunma bilincinin yarının büyükleri olan öğrencilerimize, gençlerimize ve bunlar vasıtası ile okul dışına taşarak topluma kavratmak ve benimsetmek amacıyla 28 Şubat tüm yurdumuzda Sivil Savunma Günü olarak kutlanmaktadır. 

Ulusal varlığın sürdürülebilmesi için topyekün bir savaşın koşullarına barıştan itibaren hazırlanılması ulusal bir zorunluluktur. Günümüz silahları güç yönünden çok büyük bir gelişme göstererek cephe savaşları dönemini geride bırakmıştır. Artık savaşlar cephelerde silahlı kuvvetler arasında değil, devletler ve milletler arasında yapılacak olan bir ölüm kalım kavgası niteliğini taşımaktadır. 

Böyle bir durumda silahlı kuvvetlerimizi destekleyebilmek, ulusal ve bireysel varlığımızı sürdürebilmek için bilinçli, planlı ve nitelikli bir sivil savunma yapmalıyız. Önlemler ve etkinlikler bütünü olan sivil savunma, yalnız savaşta değil, barışta olabilecek deprem, yangın, su baskını, kaza gibi büyük felaketler için de yararlıdır. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur'
diyerek konuşmasını tamamladı. 

Okulun Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmenlerinden Ahmet Oltulu da Sivil Savunma İkaz ve Alarm İşaretlerini tanıtıp alarm seslerini de dinleterek Hazırlık İkazı, Sarı İkaz ve Kırmızı ikaz duyulduğunda öncelikle can güvenliği ve mal güvenliği için neler yapılacağını maddeler halinde açıkladı. 

Daha sonra okul bahçesine yakılan temsili yangın ateşini Boyabat İtfaiyesi ekipleri söndürerek öğrencilerin güvenlik şeridi dışından izledikleri tatbikatı yaptılar. Yangın söndürme tatbikatı sonrasında da okulun üst katında mahsur kalan temsili yaralı bir öğrencinin itfaiye erleri tarafından itfaiye merdivenlerinin uzatılmasıyla kurtarılışı gerçekleştirildi 

Mahmut Coşkun



 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115