GENÇ ÇİZERLERİMİZE 100. YIL KARİKATÜR ÖDÜLLERİ

GENÇ ÇİZERLERİMİZE 100. YIL KARİKATÜR ÖDÜLLERİ

GENÇ ÇİZERLERİMİZE 100. YIL KARİKATÜR ÖDÜLLERİ

Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına Bursa’da düzenlenen "Gelecek ve Yaşam" konulu ulusal karikatür yarışmasında Boyabatlı genç çizerlerimiz 8 ödül birden kazanarak büyük bir başarıya daha imza attılar.

Bursa’da BenMaker şirketi ve Kalder (Kalite Derneği) iş birliğinde Cumhuriyet’in 100. yılına özel düzenlenen ve genç sanatçıların, gelecek ve dünyamız için çizimleri ile bakış açılarını sergilemelerini amaç edinen yarışmada Başarı Ödül Kupası, Başarı Ödül Madalyası ve Finalist Sertifikası olmak üzere 50 ödül verildi.

Boyabatlı ünlü karikatür sanatçısı ressam, yazar ve eğitimci Aşkın Ayrancıoğlu’nun Boyabat Bilim Sanat Merkezi ve Boyabat Gençlik Merkezi’nde yaptığı Karikatür Atölyesi çalışmalarında yer alan Boyabatlı genç çizerler 3 adet Başarı Ödül Kupası, 5 adet Başarı Ödül Madalyası kazanarak yarışmaya Boyabat imzası attılar.

Yarışmada verilen 6 adet Başarı Ödül Kupasından üçünü Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zeynep Türkmen, Sudenur Küçükbaş ve Furkan Aytur Kazanırken, 20 adet Başarı Ödül Madalyası’ndan beşini Boyabat Bilim Sanat Merkezi’nden Asel Ada Olca, Sudem Duran, Sinop Bahçeşehir Koleji’nden Didar Aşkın Ayrancıoğlu ve Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi’nden Deniz Nur Aktaş ile Zeliha Nur Maviş kazandı.

16 yaş ve altındaki gençlerin katılımına açık olan yarışmada eserleri çoğu ünlü karikatüristlerden oluşan şu kurullar değerlendirdi: Ön Seçici Kurul: Mehmet Kahraman (Karikatürcü), Halit Kurtulmuş (Karikatürcü), Recep Özcan (Karikatürcü), Aykan Kurkur (KalDer), Arzu Özel (KalDer). Jüri: Emin Direkçi (KalDer Bursa), İpek Dincel (BenMaker), Ahmet Aykanat (Karikatürcü), Raşit Yakalı (Karikatürcü), Mehmet Zeber (Karikatürcü), Fatih Aksular (Karikatürcü), Turgut Demir (Karikatürcü), Salih Kütükçü (Karikatürcü)

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2023, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138