Dünyaca Ünlü Karikatür Sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu ‘’Boyabat’ta karikatüre insanların ilgisi arttı ‘’

Dünyaca Ünlü Karikatür Sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu ‘’Boyabat’ta karikatüre insanların ilgisi arttı ‘’

Dünyaca Ünlü Karikatür Sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu ‘’Boyabat’ta karikatüre insanların ilgisi arttı ‘’

Sinop’un Boyabat İlçesinde aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle adından sıkça söz ettiren Karikatür Sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu Boyabat Sesi Gazetesi’ne konuştu. 

Boyabat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle ilçe kent meydanında öğrencileriyle birlikte karikatür sergisi açan Dünyaca Ünlü Karikatür Sanatçısı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, Karikatürün artık Boyabat’ta çok bilinen bir sanat dalı olduğunu ifade etti.

Boyabat Sesi Gazetesi’ne açıklama yapan Ayrancıoğlu Buradaki sergimiz Boyabat’ta daha önce açtığımız onlarca sergimiz gibi son çalışmalarımızı yansıtan bir sergi oldu. Boyabat Gençlik Merkezi bünyesinde açtığımız Karikatür Atölyesi çalışmalarının seçme eserleri oldu . Gençlik haftasında halkla eserlerimizi paylaşmış oluyoruz. Haftada 10 saat karikatür çalıştık gençlerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalarda toplamda 14 ödül kazandılar. Bunların içerisinde dünya birinciliği ikinciliği üçüncülüğü kazanan öğrencilerimiz oldu. Karikatür alanında dünya ile yarıştığımızı söyleyebilirim. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz, haziran ayına kadar sürecek gelecek yıl yeni katılımlarla emek vermeye devam edeceğiz. 

Karikatür Boyabat’ta çok bilinen bir sanat dalı oldu. Buda bizim yıllardır sürdürdüğümüz çalışmaların ürünü olsa gerek. İnsanlarda bir yönelim bir sevgi belirlemeye başladı. Çünkü ulusal ve uluslararası başarılar da geldikçe insanların ilgisi arttı. Bu bağlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eserlerimizi Boyabat halkıyla paylaştığımız için de mutluluk duyuyoruz." ifadelerine yer verdi.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2023, 16:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Satılmış gökçe
Satılmış gökçe - 12 ay Önce

Başarılarından dolayı çok teşekkür ederim aşkın hocam a bu kadar ünlü bir öğretmenin adını boyabat belediyesi bir yere versin istiyorum bunu sinop belediyesi de verse çok güzel olur bir cadde ye bir kültür ve sanat merkezi ne diye düşünüyorum

SIRADAKİ HABER

banner115