Dünya birincisi olan Boyabatlı öğrenci ödülünü aldı

Dünya birincisi olan Boyabatlı öğrenci ödülünü aldı

KARİKATÜR YARIŞMASINDA DÜNYA BİRİNCİSİ OLAN BOYABATLI ÖĞRENCİ ÖDÜLÜNÜ ALDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 60 ülkeden 482 eser sahibinin 1140 adet karikatürle katıldığı "Yangın" konulu 3. Uluslararası Karikatür Yarışmasında birincilik ödülünü Antalya’dan Kürşat Zaman kazandı. İranlı Safad Rafeei ikinci, Kocaeli’den Ahmet Özalp ise üçüncü oldu. Mansiyon dalında Hırvatistan’dan Mojmir Mihatov birinci, İstanbul’dan Nuhsal Işın ikinci, Bursa’dan Fatih Aksular üçüncü oldu.

Karikatür Yarışmasının 18 yaş altında ise Boyabat Şehit Ersoy Gürsü Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Türkmen, Çorum’dan Hatice Uysal'la birlikte birincilik ödülünü paylaştı.

29 Haziran 2022 tarihinde Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde düzenlenen ödül törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İyi Parti İl Başkanvekili Kazım Toprak, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmada birinciliği kazanan Kürşat Zaman, ödülünü Muğla büyükşehir belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’den aldı.

Başkan Gürün, "Sanatçıların daha özgür, seslerinin daha fazla duyulduğu bir toplum haline gelmemizi diliyorum" dedi.

Boyabat Şehit Ersoy Gürsü Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Türkmen ise 18 yaş altı Dünya birinciliği ödülünü CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel Korkut'un elinden aldı.

Boyabat Sesi muhabirine konuşan Zeynep Türkmen, ortaokul yıllarında öğretmeni karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu ile başladığı karikatür ve resim çalışmalarına lisede de devam ettiğini söyleyerek "Aşkın Hocamız gibi bir öğretmenimiz olması bizim için çok büyük bir şans. Ondan çok şey öğrendik, el becerilerimiz gelişti. Nerde bir yarışma varsa bizi bilgilendiriyor. Kendisine saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ben de yangın konulu karikatürümü Muğla Belediyesi'ne gönderdim. 18 yaş altında Çorum'dan yarışmaya katılan Hatice Uysal'la birlikte birinciliği kazandık. Çok mutlu oldum, sevindim."

Muğla Belediye Başkanı sayın Dr. Osman Gürün'e ve belediye yetkililerine ne kadar teşekkür etsem az gelir, diyen Türkmen, "Boyabat'tan Muğla'ya babamla birlikte gidiş dönüş, konaklama tüm masraflarımızı karşıladılar. İki gün boyunca Muğla'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin olduğu mekanları gezdirdiler. Benim için güzel bir tatil odu. Hayatımda unutamayacağım güzel anılar olacak yaşadıklarım.

Ayrıca çok değerli jüri üyeleri ve resim karikatür hocalarıyla tanıştım. Çok candan yakınlık gösterdiler, sanattan sanatçıdan konuştuk. Kendi özgüvenim de arttı tabii ki."

Yarışmanın konusunun da çok anlamlı olduğunu söyleyen Türkmen, "Nerede bir yangın haberi duysak canımız yanıyor. İnsanların yeşilin, ormanın değerini bilmeli ve kendi bahçesiymiş gibi koruma bilinci, isteği olmalıdır" dedi. 

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2022, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138