Boyabat'ta çocuklar STEM yolculuğuna çıkıyor

Boyabat'ta çocuklar STEM yolculuğuna çıkıyor

Boyabat'ta çocuklar STEM yolculuğuna çıkıyor

Boyabat'ta "Çocuklar STEM Yolculuğuna Çıkıyor" isimli proje etkinliği başladı

Tübitak 4004 Doğa ve Bilim Okulları Destekleme Programı 2020/1 dönemiyle desteklenen proje 31 Ağustos Salı günü Sinop’un çeşitli ilçelerinden taşımalı ve köy okullarında okuyan 50 ortaokul öğrencisinin katılımı ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde Zafer Otel'de gerçekleşen proje açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Gündoğdu, Sinop Üniversitesi’nden proje uzmanları ve eğitmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, proje uygulamalarını yerinde izleyerek öğrencilere hoş geldiniz dedikten sonra projeye destek veren Boyabat İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin'e, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'ya, esnaf ve iş adamlarına proje uygulamalarına sundukları maddi ve manevi destekleri için teşekkür etti.. 

Fatih sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Gündoğdu ise öğrencilere STEM odaklı çeşitli bilimsel etkinlikler yanında güzel arkadaşlıklar ve yaşanmışlıklar edinmeleri temennisinde bulundu. Proje uzmanı Doç Dr. Esra Bozkurt Altan da bir hafta boyunca öğrencilerin eğlenerek öğrenecekleri böyle bir projede yer almanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Esra Köroğlu tarafından hazırlanan proje kapsamında öğrenciler 6 gün boyunca Sinop, Samsun ve Amasya Üniversitelerinden çeşitli akademisyenlerden STEM (Matematik, Mühendislik, Teknoloji ve Fen) alanında eğitimler alacaklar.  Ayrıca proje kapsamında okçuluk, sinema, oryantring, müze gezisi vb. sosyal etkinliklerde gerçekleştirecekler.

Eğitimlerin yapıldığı Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencileri ziyaret eden Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, öğretim üyelerine hediye takdim etti.

Yaklaşık 60.000 tl maliyetli projenin finansmanını Tübitak ve İlçedeki eğitim sevdalısı kurum ve kuruluşlar üstleniyor.

Proje 5 Eylül Pazar günü sona erecek ve öğrenciler proje başlangıcında olduğu gibi Boyabat Milli Eğitim müdürlüğünce evlerine teslim edilecekler.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2021, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115