Boyabat'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği

Boyabat'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği

Sinop'un Boyabat ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Boyabat Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu Müdürlüğünce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi konferans salonunda etkinlik düzenlendi.

İşaret dili ile İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından günün anlam ve önemine üzerine konuşan okul müdürü Yasin Çalık, engelli vatandaşlarımıza, engelsiz bir yaşam sunmak için hepimize belli görevler düşmektedir, diyerek "Engelli yurttaşlarımızın toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi, fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığı uğramadan haklarının korunması en temel görevlerimizin başında gelmektedir" dedi.

Engellilikten kurtulmanın yolunun, engelleri aşacağına inanmakla başlayacağını vurgulayan Çalık, "Tüm zorluklara rağmen özellikle son yıllarda spordan eğitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azimleri her türlü takdiri hak etmektedir.

Yakın zamanda tüm ülke olarak gururlandığımız Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasında her oyuncusunun hayatı başarı öyküleriyle dolu olup, İstanbul'da oynanan final maçında şampiyon olması, azmin, kararlılığın en güzel örneğidir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmektir." dedi.

Çalık, okul olarak özel eğitim alanında öğrencilerini kapasiteleri ve yetenekleri ölçüsünde eğiterek toplumla barışık ve sosyal çevreye uyum sağlamış, kendi kendine yetebilen bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını; bu programla da günün önemine binaen farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyerek, kendilerine destek olan İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve öğretmenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan folklor oyunu, okul korosu, tiyatro gösterisi, işaret dili çevirisi eşliğinde müzikal gösteri ve dans gösterileri sergilendi.

Program protokol, engelli öğrenciler ve velilerinin müzik eşliğinde sahneye çıkarak hatıra fotoğrafları çektirmeleriyle sona erdi.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Kahraman, kurum amirleri, okul müdürleri öğrenciler ve veliler katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2022, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138