Boyabatlı Sudem Belçika'da dünya birincisi oldu

Boyabatlı Sudem Belçika'da dünya birincisi oldu

BOYABATLI SUDEM BELÇİKA’DA KARİKATÜR DÜNYA BİRİNCİSİ

Belçika’da bu yıl 35.’si düzenlenen ve konusu “Çöp” olarak belirlenen uluslararası Olense karikatür yarışmasında Boyabatlı ortaokul öğrencisi Sudem Duran’ın eseri “Dünya Birincisi” seçildi.

Boyabat Bilsem’de ünlü karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu’nun karikatür atölyesinde iki yıldır çalışan Sudem Duran aynı zamanda Atatürk Ortaokulu öğrencisi. Sudem daha önce de iki ulusal karikatür yarışmasından ödül kazanmıştı. İlk uluslararası ödülünü Belçika’da “Dünya Birincisi” olarak kazanan Sudem Duran 10 Kasım’daki ödül törenine davet edildi.

Mazereti nedeniyle törene katılamayacağını belirten Sudem’den yarışma yetkilileri törende izletilmek üzere bir video göndermesini rica ettiler. Sudem de kendisini ve karikatür çalışmalarını tanıttığı bir videoyu ingilizce öğretmeni Kübra Aydın’la birlikte çekerek Belçikalı yetkililere gönderdi.

Belçika’nın en köklü yarışmalarından olan Olense uluslararası karikatür yarışmasının gençler “Dünya Birincisi” seçilen eserinde Sudem Duran, çevreyi amansızca kirletmenin bedelini yine kirletenlerin ödeyeceğini çarpıcı biçimde anlatıyor. Yarışmada Sudem Duran’a 250 Euro para ödülü ve eserinin de yer aldığı yarışma albümü gönderilecek…

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2023, 11:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali cebeci
Ali cebeci - 7 ay Önce

MaşAllah benim yeğenime gurur duyyoruz seninle başarılarının daimi olsun

Durağan
Durağan - 7 ay Önce

Tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.

SIRADAKİ HABER

banner115