Boyabatlı öğrenciye Portekiz'den ödül

Boyabatlı öğrenciye Portekiz'den ödül

MERVE’NİN ÖDÜLÜ PORTEKİZ’DEN GELDİ

Portekiz’de bu yıl 5.’si düzenlenen Uluslararası Tondela Öğrenci Karikatür Festivali kapsamında düzenlenen "Eğitim Hakkı" Konulu Karikatür Yarışması’nda "Başarı Ödülü" kazanan Merve Yurtseven’in ödülü kendisine ulaştı.

2500 TL değerinde kuru boya takımı, Portekiz’de eserinin yayımlandığı gazete, kupa, ödül sertifikası ve çeşitli hediyelerden oluşan paket kendisine ulaşan Merve Yurtseven Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi’nden bu yıl mezun oldu. Ünlü karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu ile ortaokul yıllarında karikatür ve resim çalışmalarına başlayan Merve ŞEGAL’de okuduğu son yılda da Aşkın Ayrancıoğlu ile karikatür çalışmalarına katılmıştı. Merve’nin ulusal ve uluslararası birçok ödülü bulunuyor.

Büyükler ve öğrenciler arasında iki ayrı kategoride yapılan "Eğitim Hakkı" konulu uluslararası karikatür yarışmasına 52 ülkeden 1519 adet eser gönderilmişti.

İran’dan Leila Alaiy, Portekiz’den Antonio Santos, Ricardo Ferreira, Meksika’dan Angel Boligan, Küba’dan Pepe Pelayo ve Mısır’dan Fadi Toon’dan oluşan seçici kurulun yoğun çalışmaları sonucunda ödül kazananlar 25 Mayıs 2022 tarihinde zoom yayınında çok sayıda usta ve genç çizerin katılımıyla açıklanmıştı.

Ayrıca "Eğitim Hakkı" konulu uluslararası yarışmada Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencilerinden Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi’nden Caner Çakır, Deniz Nur Aktaş, Nehir Eren ve Atatürk Ortaokulu’ndan Kaan Zeki Tabaklı’nın eserleri de sergiye seçilmişti...

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2022, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115