Boyabatlı Öğrenciler Su İsrafını Böyle Önlüyor

Boyabatlı Öğrenciler Su İsrafını Böyle Önlüyor

AKILLI VANALARIYLA SU İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİYORLAR


 Boyabat Fatih İlkokulunda dijital dönüşüm uygulaması gerçekleştiriliyor. 

Uygulama kapsamında su tesisatlarına takılan akıllı vana ile mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında okul musluklarına su verilmeyerek, su israfının önüne geçiliyor. 

Boyabat Fatih İlkokulu örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. 

Okul genelinde başlatılan dijital dönüşüm uygulaması ile hem okul, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuluyor. Dijital dönüşüm uygulaması kapsamında, su israfının önüne geçebilmek amacıyla su tesisatlarına akıllı vanalar takıldı. Bu akıllar vanalar sayesinde, okuldaki su, mesai saatleri dışında ve hafta sonları su tesisatına verilmiyor. Uygulama hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, dijital dönüşüm kapsamında su tesisatına takılan akıllı vanalar sayesinde, su israfının önüne geçildiğini söyledi. 

Özkan; "Okulumuz, 21.yy gerekliliği olan dijital dönüşümü gerçekleştirmeye devam ediyor. Son akıllı Teknolojik uygulamamız ise; akıllı vana. Okulumuzda yaklaşık 60 tane musluk var. Bu muslukları her zaman, özellikle mesai saatleri haricinde ve hafta sonlarında kontrol altında tutmamız imkansız. Bu zaman dilimlerinde meydana gelebilecek bir arızada, mesai saati başlayıp haberimiz olana kadar ciddi su israfı olabilir. Yine bununla beraber muslukların tam sıkılmaması durumunda sızma veya damlama durumlarında da yine su israf olmaktadır. Yaptığımız sistem okulumuzdaki suyu mesai saatleri dışında ve hafta sonları su tesisatına vermeyerek tüm bu olumsuzlukların önüne geçiyor. İsrafın önlenmesi ve sıfır atık konusunda bu sistem okulumuz için çok önemli olacaktır" dedi.

-Haber Merkezi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138