Boyabatlı Öğrenciler Ayasofya'da 

Boyabatlı Öğrenciler Ayasofya'da 

Boyabatlı Öğrenciler Ayasofya'da 

Boyabat TÜGVA,  ortaokul öğrencilerinden oluşan bir kafileyle İstanbul gezisi düzenledi. İlçe Temsilcisi Murat Kanber Teşkilat Koordinatörü İsmail Sancak ve beraberindeki yetkililer ile düzenlenen gezide kafile Sabah namazını Ayasofya'da kıldı.  Sonrasında ise İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ve Topkapı Sarayı gezildi. Sonraki durak ise Türkiye Gençlik Vakfı Genel Merkeziydi. Buradaki spor alanında oyunlar oynayan ve ok atarak atış talimi yapan öğrenciler son olarak  Büyük Çamlıca Camiini görerek Boyabat'a döndü.

Tügva Boyabat Teşkilat Koordinatörü İsmail Sancak geziyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Çocuklarımızla dolu dolu bir gezi yaparak Aziz İstanbul'un en güzel yerlerini görmeye ve tanımaya çalıştık. Onların kültürel ve mukaddes değerlerimize erken yaşta vakıf olmalarını amaçladık. Gezide emeği geçenlere Tügva Ailesi olarak teşekkür ederiz." dedi.

Tügva Boyabat İlçe Temsilcisi Murat Kanber ise açıklamasında , "Bu yıl Tügva olarak Boyabat'ta çok aktif bir şekilde geçirdiğimiz faaliyet yılını bu geziyle neticelendirdik. Faaliyet olarak senebaşında Tügva Kitap Kurtları Yarışmasına  Boyabat'tan 130 öğrencimizin katılımını sağladık ve sınavı ilçemizde başarılı bir şekilde yaptık.  İlimizin farklı ilçelerindeki diğer 111 katılımcıyla da birlikte toplamda il geneli 241 öğrenciye ulaşarak bu katılım oranıyla Sinop'un Türkiye Genelinde 4. Olmasını sağladık. Yarışma sonucunda birincilik, ikincilik, üçüncülük dahil ilk on sıraya kadar hemen hemen tüm dereceleri Boyabat olarak topladık.
Bir diğer yarışma olan Kırk Hadis Resim yarışmasında yine il birincisi, ikincisi ve üçüncüsü ilçemiz öğrencileri oldu. Bizlere, okullarına, öğretmenlerine ve ailelerine bu gururu yaşattılar. 
Gençlik çalışmalarımızda son olarak şimdi Ayasofya gezimizi yaparak önümüzdeki faaliyet yılına daha büyük hayallerle giriyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi bünyemizde geleneksel okçuluk faaliyetlerimize devam edeceğiz. Dinamik ekibimizle Boyabat'ta gençlerimizin vakitlerini en güzel şekilde geçireceği bir Tügva olarak yolumuza devam ediyoruz.
" dedi.

- A.Sezer

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2022, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115