Boyabatlı Karikatürist Ayrancıoğlu kitaplarını imzalıyor

Boyabatlı Karikatürist Ayrancıoğlu kitaplarını imzalıyor

AŞKIN AYRANCIOĞLU KİTAPLARINI İMZALIYOR

Ayancık Belediyesi’nin düzenlediği 28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali’nde ünlü karikatür sanatçısı, ressam ve yazar Aşkın Ayrancıoğlu kitaplarını imzalayacak. 

Kendisinin ve öğrencilerinin de kazandığı ulusal ve uluslararası ödüllerle sık sık gündeme gelen ve bu alanda büyük başarılara imza atan Boyabatlı eğitimci-sanatçı Aşkın Ayrancıoğlu son dönemde yayımladığı kitaplarıyla da gündemde bulunuyor. 2000 yılında yayımlanmış "Yüzünden Düşen Bin Umut" (Tohum Yayıncılık) adlı bir eleştiri kitabı ve 2005 yılında yayımlanmış Sanat Yolu (Tohum Yayıncılık) adlı romanı bulunan Ayrancıoğlu’nun "Timeless Cartoons 1" ve "Timeless Cartoons-2" (Zamansız Karikatürler 1-2) (SFK Yayınları) adlı karikatür kitapları da Amerika ve İngiltere’de yayımlandı. 
 

"SANAT YOLU" romanı için ünlü yazar Sevim Ak şunları yazmış: Dönüş yolunda kitabınız bana arkadaşlık etti, bir solukta okudum... Elinize, yüreğinize, dilinize sağlık... YİBO çocuklarının öyküsünü gerçek anlamda sizler ve oralarda büyüyen çocuklar yazacaklar, diye düşünürken sizinle karşılaşmak benim için çok güzel bir sürpriz oldu. 
 

Çok iyi niyetli, öğrenci iletişimi sağlıklı öğretmenler tanıma şansı buldum elbette, ama sizin kadar dönüşüm gerçekleştiren, öğrenciye kendini geliştirme şansı veren ve emeklerinin karşılığını alan bir öğretmen onca YİBO'dan sonra ilk kez çıktı karşıma... Döndüğümden beri her rastladığıma sizden ve gerçekleştirdiğiniz dönüşümlerden söz ediyorum...
 

 Okulda sizinle çok kısa bir görüşmemiz oldu... ama ben sizin başardıklarınızı öğrencilerinizden dinledim, eserlerinizi, yansımalarını, duvarlardan, düşüncelerden, kütüphanenizden okudum... belki bu en sağlıklı yoldu...

Kitabınızdan, köy çocuklarının yaşamına sanat, estetik bilincini katmak isteyişinizin öyküsünü okumaktan büyük keyif aldım...  
Yolunuz hep açık olsun...

"GÜNEŞİN SOFRASINDA SÖYLEŞİLER" kitabı için ünlü yazar Temel Demirer’in düşünceleri şöyle: Mizah/karikatür, şiddet ve otoriteye karşı duran yaratıcı sanatçılara sonsuz olanaklar sağlarken; "olağan" denilenin "olağan" olmadığını, değişebileceğini gösterir. Nikolay Gogol’ün ‘Palto’su, Samuel Beckett’in ‘Godot’yu Beklerken’i, Jaroslav Ha"ek’in ‘Aslan Asker Şvayk’ı, Charlie Chaplin’in ‘Büyük Diktatör’ünün bize anlattığı gibi" Ya da, ‘Toplumsal mücadelede karikatür belki de -bütün sanatlar içinde- en önde yer alan sanat dalı. Kısa sürede hedefine keskin vuruşlar yapıyor. Bu bağlamda karikatür, eleştirilemeyeni eleştirerek, görülemeyeni göstererek insan bilincini ve ruhunu etkiler. savaşsız, sömürüsüz, özgür bir gelecek için umut yaratır, toplumsal mücadelede, aydınlanmada etkin bir silahtır yani karikatür,’ diyen Aşkın Ayrancıoğlu’nun ‘Güneşin Sofrasında Söyleşiler’de yaptığı gibi..

AŞK’LA adlı kitabı için de ünlü yazar Adil Okay şunları yazmış: Aşkın Ayrancıoğlu bu kez "Aşkla" adlı kitabıyla kapitalizm koşullarında yara alan "aşk"ı sorgulamış, bu sorgulamayı da estetiğin olmazsa olmazlarından uzaklaşmadan, kuru slogana düşmeden yapmış. Çizgileri gibi çok katmanlı metinleriyle de izleyiciye / okuyucuya yeni kapılar açmış. Metinleriyle çizgileri "yenidünya düzeni"nde arabeske ve tüketim nesnesine dönüşen "aşk"ın hallerini betimlemiş. Sadece betimlemekle kalmamış, "başka bir dünyanın mümkün olduğu"nu da gösterip, ütopyalarımızı bilemiş.

Aşkın Ayrancıoğlu 28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali’nde "Sanat Yolu" adlı romanının ikinci baskısını, "Güneşin Sofrasında Söyleşiler" adlı söyleşi kitabını ve yeni yayımlanan "Aşkla" adlı kitabını imzalayacak. İmza günleri Eski Cezaevi’nde 28-29-30 Temmuz 2023 günlerinde gerçekleşecek.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2023, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115