Boyabatlı Dünya Şampiyonu genç karikatüristlere Ödül

Boyabatlı Dünya Şampiyonu genç karikatüristlere Ödül

Boyabatlı Dünya Şampiyonu genç karikatüristlere Ödül

Boyabatlı ünlü karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencileri Uluslararası başarılarından dolayı Sinop Valiliğinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Uluslararası Karikatür Yarışmalarında Dünya Birincilikleri ve diğer dereceleri kazanarak eşi benzeri olmayan şampiyonluklara imza atan, ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden Boyabatlı genç çizerler, “Uluslararası yarışmalarda derece alan öğrencilerin ödüllendirilmesine dair Bakanlık yönergesi kapsamında Vali Erol Karaömeroğlu tarafından ödüllendirildi.

Valilik toplantı salonunda şampiyon öğrencilerle bir araya gelen ve onlarla eserleri ve çalışmaları üzerine sohbet eden Vali Karaömeroğlu, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı ve başarılarının devamını diledi. Dünya şampiyonu genç karikatüristlerimize ödülleri Vali Erol Karaömeroğlu, Boyabat Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız tarafından verildi.

Kendisi de Karikatürde çok sayıda “Dünya Birinciliği” kazanan, 2012 yılında Türkiye’de “Yılın Öğretmeni”, 2017 yılında Çin’de “Uluslararası En İyi Mizah Sanatçısı” seçilen karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu’nun yetiştirdiği öğrencileri ve dereceleri Şöyle:

Zeynep Nazlı Kösebey, “Dünya Birinciliği”- İTALYA

Zeynep Nazlı Kösebey, “Dünya Birinciliği”- PORTEKİZ

Didar Aşkın Ayrancıoğlu, “Dünya Birinciliği”- TÜRKİY

Kübranur Gül Tokmak, “Dünya Üçüncülüğü”- TÜRKİYE

Elif Kayra Eşin, “Dünya Birinciliği”- TÜRKİYE

Sümeyra Toka, “Dünya Birinciliği”- HIRVATİSTAN

Merve Yurtseven, “Başarı Ödülü”- GÜNEY KORE

Rümeysa Gül Tunç, “Başarı Ödülü”- GÜNEY KORE

Cennet Külcü, “Başarı Ödülü”- TÜRKİYE

Dağlar Umut Ayrancıoğlu “Başarı Ödülü”- TÜRKİYE

Aziz Göveli, “Başarı Ödülü”- GÜNEY KORE

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2021, 03:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115