Boyabat’a Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM ) açıldı

Boyabat’a Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM ) açıldı

Boyabat’a Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM ) açıldı

Sinop’un Boyabat İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde  Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM ) açıldı.

Boyabat’ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde  Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerini içerisine alan, bölgenin  il merkezine olan mesafe dezavantajını ortadan kaldırmak amacıyla  Rehberlik ve  Araştırma Merkezi  açıldı. Kurumda  Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin yanısıra Özel Eğitim Hizmetleri bölümü bulunmakta. Özel Eğitim Hizmetleri bölümünde 5 öğretmen,  Rehberlik Hizmetleri Bölümünde ise 2 öğretmen 2 idareci ile toplamda 9 personel görev alıyor.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde verilen hizmetler hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ;  ‘’  Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü özel gereksinimli bireylerin (zihinsel yetersizlik, otizm, görme kaybı, işitme kaybı, bedensel yetersizlik vb. ) inceleme, tespit, teşhis, öğrenci tanıma ve tanı koyma gibi çalışmaları yürütmektedir. Rehberlik hizmetleri bölümünde ise okullardaki rehberlik faaliyetlerinin koordinasyonu, danışmanlık hizmetleri, tercih danışmanlığı, öğrenci inceleme işlemleri gibi faaliyetler yürütmektedir.

Rehberlik ve araştırma merkezinin tarama, inceleme, tespit, teşhis, öğrenci tanıma gibi çalışmalarında kullanabilecekleri çeşitli yetenek, zekâ ve standart başarı testleri; kişilik, tutum, mesleki ve akademik benlik, gelişim, öğrenci davranışlarını değerlendirme gibi ölçekler; ilgi envanterleri, problem tarama envanterleri, kontrol listeleri, anketler ve benzeri ölçme araçları bulunur.

Rehberlik ve Araştırma Merkezinin hizmetlerinden şahsi başvuru (öğrenci ise velisi ile birlikte) yapan kişiler ya da okul veya ilgili kurum ve kuruluşlardan gönderilen öğrenciler veya bireyler yararlanabilir. İletişim Bilgileri Adres: Çamlıca Mah. İbni Sina Cad. No 15 İç Kapı No 1 Boyabat / Sinop, Telefon: 0368 315 40 48 ‘’

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115