Boyabat TÜBİTAK projesinde finale kaldı 

Boyabat TÜBİTAK projesinde finale kaldı 

Boyabat TÜBİTAK projesinde finale kaldı 


TÜBİTAK  (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ön değerlendirmeyi geçen ve bölge yarışmalarına katılmaya hak kazanan projeler belirlendi.

Lise eğitimine devam eden 37.283 öğrencinin 25.095 proje ile başvuru yaptığı yarışmanın ön değerlendirme sonucunda Sinop’tan tek proje bölge finaline kaldı. Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Mustafa Buğra Demirbek, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hacer Akcan danışmanlığında yazılım alanından bölge finaline seçildi.
    
    Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamda '' Hacer Akcan danışmanlığında geliştirilen bu projenin amacı, yazılım becerisi kullanılarak uzaktan eğitimde öğrencilere kendilerini okulda hissettirecek, tüm derslerin yer aldığı bir eğitim materyali olan dijital oyun tasarlamaktır. Bilim kurgu tadında, öğrencilerin eğlenerek öğreneceği “Okul Döngüsü” oyunu, Unity oyun motoru kullanılarak tasarlanmıştır. Bu oyun öğrencilerin okullarındaki ders programına uygun şekilde ders/sınıflarda ilerleyecek; içerik olarak ise animasyon, boşluk doldurmaca, eşleştirme, kazanım değerlendirme testleri, deney setlerinin kullanılacağı şekilde hazırlanmıştır. Öncelikle uzaktan eğitime ihtiyaç duyan engelli bireyler başta olmak üzere tüm eğitim öğretimde uzaktan eğitimde  kullanılabilecek öğrenmeyi kolaylaştıracak ve zevkli hale getirecek bir dijital oyun materyali hazırlanmıştır. ''

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2022, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115