Boyabat'ta yeni okul

Boyabat'ta yeni okul

Boyabat'ta yeni okul

Boyabat'ta yapılacak 24 derslikli yeni okul için son  çalışmaları tamamlandı. 

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) destekleriyle Boyabat'ta yapılacak 24 derslikli yeni ilköğretim okulu için son etüt çalışmaları tamamlandı.TOBB İnşaat Uygulama Müdürü Haluk Altuntaş ve Mimar Hazım Ayhan Ayatar'ın da katıldıkları çalışmada inşaat için belirlenen 2 arazide son incelemeler yapıldı.

Boyabat Ticaret Odası Kumluk Mahallesi'ni uygun gördü

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu okul yapımında Kumluk Mahallesi'ni öncelikli olarak belirledi.Kumluk Mahallesi'nde bulunan iki ilköğretim okulundan biri kapanmış,diğeri de ortaokula çevrilmişti.Bu sebeple Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu önceliğin  4 bin nüfusu bulunan Kumluk Mahallesi'ne verilmesi yönünde çalışmalarını sürdürmüş ancak üzerinde çalışma yapılan Çorak Caddesi'nde bulunan arazinin ,yetersiz kalması sebebiyle başka okul inşaası için alternatiflere yöneldi.


Esentepe Mahallesi Uygun Görüldü

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada ''Yapılan çalışma ve incelemeler neticesinde Esentepe Mahallesindeki Hamit Tekin Okulunun içeriside bulunduğu araziden tarafımıza tahsisat yapılması uygun görülmüştür. Yapılacak okulumuz çevre düzenlemesiyle birlikte 5.000 m²'lik bir alan üzerine oturtulacaktır. Mevcut durum itibariyle çalışmalar bu alan üzerinde kesinleşmiş olup gerekli son hazırlıkların tamamlanmasına devam edilmektedir. Bu kapsamda; İmar durumu ve imar planı, aplikasyon krokisi, plankote,ada-parsel tapu kaydı, arsa fotoğrafları, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, doğalgaz ve elektrik ile ilgili işlem ve evraklar tamamlanmaktadır. Bu sürecin akabinde inşaat çalışmalarına ivedi şekilde başlanacak, harfiyata başlamasından sonra iki yıl içerisinde de proje tamamlanacaktır.

Çocuklarımızın geleceği için ilçemize kazandırılacak bu yatırıma vesile olan Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş'e ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür eder, şimdiden okulumuzun ilçemize hayırlı olmasını temenni ederiz.'' ifadelerine yer verildi.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020, 12:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Fırat
Ahmet Fırat - 4 yıl Önce

Kumluk mahallesinde okul yokken, (Fatih+HamitTekin+AbdurrahmanGunes) 3 okulun olduğu mahalleye dördüncü okul yaptırılmamalı. İnönü İlkokulunun önü var, kütüphanenin arkası var, cezaevi şehir dışına taşınıp yerine yaptırılabilir. Kumluk mahallesinde ihtiyaç var, çocuklarımız minibüslerle Abdurrahman Güneşe gidiyor!

Yusuf
Yusuf - 4 yıl Önce

Yeri yanlış ama Boyabat için güzel bir haber. Ahmet fırat doğru demiş. 6-7 yaşındaki çocuklarımız 9daki ders için sabah 8de servise biniyor. Kumluk Mahallemizde ilkokul istiyoruz. TOBB lütfen ihtiyaç olan yere okul yapsın.

yusuf
yusuf - 4 yıl Önce

Çamlıca mah. 12 derslik özel eğitim merkezi yanında bulunan 8000 m2 lik arsa milli eğitim müdürlüğüne aittir burayıda yetkililerin okul için gözden geçirmesi boyabat adına çok güzel olur.

Kamil
Kamil - 4 yıl Önce

Tobb okul yaptırması çok güzel umarım boyabatin zenginleri de yaptırır ama yapilacak yer önemli, kumluk mahallesinde ihtiyaç varken esentepeye yatırmasınlar . Gokdere , zincirlikuyu, kumluk okul ihtiyacı var

YORUMCU
YORUMCU - 4 yıl Önce

OKUL OLSA NE ÜLKEDE EĞİTİM YOK..

SIRADAKİ HABER

banner115