Boyabat'ta Uzman Eller Projesi başarı ile tamamlandı

Boyabat'ta Uzman Eller Projesi başarı ile tamamlandı

Boyabat'ta Uzman Eller Projesi başarı ile tamamlandı

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Sinop genelinde başlatılan Uzman Eller Projesinde gençlerin Hayvansal Üretim Projelerini başarı ile tamamladığını açıkladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü' nden yapılan açıklamada  '' Kırsal Kalkınma Destekleri Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (2021/61) çerçevesinde müdürlüğümüz ile hibe sözleşmesi imzalayan yatırımcılarımızdan Gerze Çırnık Köyünden Ferdi Aygün, Türkeli İlçesi Yazıcı Köyünden Derya Yılmaz, Boyabat İlçesi Çattepe Köyünden Zekiye Maviş ve Saraydüzü İlçesi Zaim Köyünden Emrah Zonturoğlu hayvansal üretim projelerini başarı tamamlamışlardır. '' ifadelerine yer verildi.

Uzman Eller Projesi hakkında konuşan İl Müdürü  Fatih Önlem ;  '' Bu projede amacımız tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu genç nüfusun, kırsal alanda istihdamına katkı sağlamak, bu faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarının kalitesinin ve verimliliğini arttırmak , kırsal alanda tarımsal üretim yapan mevcut işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımları  desteklemektir. Genç arkadaşlarımız projelerini başarı ile tamamlamışlardır . Uygulanan projelerin ilimize ve meslektaşlarımıza hayırlı ve bereketli olması temenni ediyorum. '' dedi.

- Boyabat Sesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115