Boyabat'ta TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı  açıldı

Boyabat'ta TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı  açıldı

Boyabat'ta TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı  açıldı


Sinop'un Boyabat İlçesi Cumhuriyet  Okulu bünyesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun destekleri ile açılan Bilim Fuarında 25 proje sergilendi. Bilim Fuarı'nın açılışı sonrasında öğrenciler projelerini anlatak sunum yaptılar. 

Okul Fen Bilimleri Öğretmeni  Proje sorumlusu Mehtiye Karakullukçu açılışta  eğitim kurumlarının çocuklardaki yaratıcılığın ortaya çıkarılmasındaki en önemli etkenlerden biri olduğunu vurgulayarak ;
 

'' TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluğu içindeyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin diyerek bilimin önemine bize en iyi şekilde vurgulamıştır. Öğretmenler olarak bu doğrultuda vizyonumuz, Bilime önem veren, dürüst, ahlaklı, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmektir. 

Biliniz ki yeryüzünde hiç bir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Bilim fuarı genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. 

Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarda toplam 25 projeyi 75 öğrencimiz 14 öğretmenin danışmanlığında özverili çalışma ortaya çıkardılar.

Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e öğretmen olarak kendimizi geliştirmemize imkan veren TÜBİTAK'a çok değerli öğretmen arkadaşlarımıza , idarecilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. '' dedi.

Kurdele kesimi sonrasında katılımcılar fuarı gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldılar. Boyabat Cumhuriyet Orta Okulu'nda açılan fuara Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Demircan, İlçe Esnaf Odası Başkanı Şükrü Baş, Kurum Müdürleri ve ilgililer katıldılar.

- Boyabat Sesi


 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2022, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138