Boyabat'ta Siber Güvenliğe ilk adım

Boyabat'ta Siber Güvenliğe ilk adım

Boyabat'ta Siber Güvenliğe ilk adım

Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Yetenek Akademisi Projesi kapsamında; Siber Güvenlik Eğitimi konulu toplantı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıya ilçedeki okullarda görev yapan Bilişim Teknoloji Öğretmenleri katıldı. Toplantıda Siber Güvenlik Eğitim programını hazırlayan etik hacker Can Cebeci bir sunum gerçekleştirdi.

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, bu projenin belirli çıktılarının yanında özellikle özel gereksinimli bireylerin hayata tutunmaları konusunu önemsediğini, bu bireylere maddi, manevi büyük bir destek olacağını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ise bu eğitimler ile Siber güvenlik konusunda hem ciddi bir farkındalık sağlanacağı hem de ulusal faydalılık sağlanacağını belirtti.

Can Cebeci, toplantıda yaptığı sunumda; temel eğitim ve ortaöğretim kapsamında yer alan öğrenciler ile Özel Gereksinimli Bireylerin bu eğitim sonucunda Siber Güvenlik alanında kariyer sahibi olmalarını ve ulusal çıkarlar doğrultusunda çalışma yapmalarının hedeflediklerini belirtti.

Bu hedeflere ulaşılması durumunda güçlü Türkiye’nin altyapısını oluşturma ve global alanda ülkemizin prestijini artırma konularında mesafe almasına ciddi anlamda destek olacağını söyledi.

Toplantı sonunda alınan kararlarda, öğrencilere yazılım ve bilişim atölyelerinde yüz yüze eğitim verilmesi, öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitimler, ulusal ve uluslararası etkinlik, yarışma ve organizasyonlara katılınması, özel gereksinimli bireylerin hayata tutunmalarına destek olunması, Online ve offline eğitim platformu kurulması, mesleki yabancı dil eğitimi verilmesi ve uluslararası işbirliği sağlanması kararları alınıp kısa süre içinde uygulamaya geçileceği belirtildi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2022, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115