Boyabat'ta öğrenciler ile yazar buluşması

BOYABAT'TA ÖĞRENCİ YAZAR BULUŞMASI

Boyabat ilçesi Abdurrahman Güneş İlkokulu öğrencileri "Okuduğum Kitabın Yazarıyla Buluşuyorum Projesi" kapsamında  Çocuk Kitapları ve Yazarı, gazeteci Anıl Basılı ile yaptıkları söyleşide sordukları sorularla yazarı hem terlettiler, hem de mutlu ettiler.

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşuyla başladı.

Proje ekibi öğretmenlerinden Güliz İncekara, açılışta yaptığı konuşmada projedeki amaçlarının kitap okumayı sevdirmek ve anlamlı hale getirmek, okuma eylemine dair farklı bilinç kazandırmak olduğunu söyledi.

Proje sorumlusu öğretmenlerden Duygu Uçar da sunumunda amaçlarının "Öğrencileri araştıran, üreten,bilgiyi doğru kaynaklardan almayı öğrenen, kendinin ve çevresinin farkında bilişsel, duygusal, estetik ve sosyal becerileri gelişmiş bireyler haline getirmek, okuduğu kitaplarla bağ kuran öğrencileri kitabın yazarıyla buluşturarak yeni fikirler kazanmalarını sağlamak, okumaya olduğu kadar yazmaya da dair isteklerini artırmaktır." dedi.

Proje tanıtımı ve amaçlarının açıklanması sonrasında 13 adet kitabı olan Çocuk Kitapları Yazarı ve Gazeteci Anıl Basılı, sayneye davet edilerek çocuklarla başbaşa söyleşiye geçildi.

Yazar Anıl Basılı, salonu dolduran öğrencilerekendini tanıtıp, kitaplarından bahsetti. Kitap okumanın küçük yaşlarda başlayıp bir ömür boyu devam etmesi gereken bir alışkanlık olması gerektiğini anlatan Basılı, öğrencilere sorular sorup, dinledi. 
Daha snra salondaki çocukların sorularını dinleyen Basılı, çok güzel ve anlamlı sorular ve kitap sevgisi için çocuklara teşekkür etti. 

Gazeteci Mahmut Coşkun'un sorusuna cevap veren Basılı, "Boyabat'tan giderken aklımda sorularıyla beni terleten çocuklar kalacak. Gerçekten okuma bilincine hakimler. Sorgulamayı seviyorlar, düşünmeyi seviyorlar ve okudukları kitabın yazarına karşı da çok samimi bir şekilde düşüncelerini itiraf ediyorlar. Bu çok önemli bir cesaret. Umarım hayatları boyunca sorgulamaya devam ederler.

Beni bu kadar güzel karşıladıkları için Boyabatlı çocuklara, öğretmenlere ve velilere çok teşekkür ederim." ifadelerinde bulundu. 

Okul Müdürü Ümit Kurnaz, yazar öğrenci buluşmasının çok keyifli ve heyecanlı geçtiğini, yazar Anıl Basılı, öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve velilerimize böyle güzel program hazırladıkları için çok teşekkür ediyorum diyerek, "Hepsi elinden geleni fazlasıyla yerine getirdi. Biz çocuklarımızla sadece kitap okumadık. Çok yönlü etkinlikler yaptık. Kitabı detaylı bir şekilde inceleme fırsatı edindik. Öğrencilerimiz bu 21. yüzyıl becerileriyle modern anlamda kitap okuma alışkanlığı kazandılar. Ben kitap okuma alışkanlıklarını sürdüreceklerine inanıyorum. Biz okul olarak bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Programa katılan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan program sonunda Yazar Basılı ve projede görevli Okul Müdürü Ümit Kurnaz, Müdür Yardımcısı Selda Koyuncu, Rehber Öğretmen Psikolojik Danışman Gönül Yiğit Kaya, sınıf öğretmenleri Duygu Uçar, Sevda Gözde Pir ve Güliz İncekara'yı tebrik ettiler.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, Yazar Basılı'ya plaket verip kendi yazdığı şiir kitabını da hediye etti.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2023, 14:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emrah
Emrah - 12 ay Önce

Abi veya abla orda bende varım

SIRADAKİ HABER

banner115