Boyabat'ta İmam Hatip Okullarından "Baba beni camiye götür" etkinliği

Boyabat'ta İmam Hatip Okullarından "Baba beni camiye götür" etkinliği

Boyabat'ta İmam Hatip Okullarından "Baba beni camiye götür" etkinliği

Gazetemize proje ile ilgili yapılan açıklamada :

"Baba beni camiye götür" sloganıyla 6 hafta önce Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Albayrak Hafız İmam Hatip Ortaokulu ve Boyabat İmam Hatip Ortaokulunun ortaklaşa başlattıkları proje geniş katılım ve güzel etkinliklerle devam ediyor. 

Projede amaç öğrencilere namazı sevdirmenin yanında babalarıyla birlikte sosyal aktivite yaparak pandeminin olumsuz etkilerinin azaltılması da yer alıyor. Projede, Diyanet İşleri Başkanlığının "Cuma geceleri ailece camide buluşuyoruz" projesi ile de entegre edilerek her hafta perşembe günü yatsı namazında Boyabat merkezde bulunan farklı bir camide yatsı namazı kılınıyor. Namazın ardından öğrencilere ikramlar eşliğinde okçuluk, halat çekme, bilek güreşi, zeka oyunları vb. gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 

Projede şimdiye kadar Merkez camii,  Çamlıca Camisi, Hacı Ergün Gürbüz Camisi,  Esentepe Fatih Camisi, Kaya Camisi, Necdet-Medine Küçükbaş Camisi şenlendirildi. Proje ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan İmam Hatip Ortaokulları idareci ve öğretmenlerini birlik beraberlik içinde böyle güzel bir proje uyguladıkları için tebrik ederim. Destekleri dolayısıyla Boyabat Müftülüğüne ve cami görevlisi hocalarımıza teşekkür ederim. 

Önümüzdeki yıl inşallah tüm ortaokullarımızın katılımıyla daha geniş bir projeye dönüştürmeyi planlıyoruz. Her şey öğrencilerimizin huzurlu, sağlıklı ve iyi birer insan olmalarına katkı sağlamak için. Dedi. İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk ise Camilerimizi şenlendirdikleri ve çocuklarımıza namaz bilinci kazandırmaya  çalıştıkları için milli eğitim müdürümüz şahsında emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim. Etkinliğe tüm Boyabatlıları davet ediyorum, dedi. 

Etkinlik kapsamında  öğrenci ve veliler bu hafta perşembe akşamı Kemaldede camisinde buluşacaklar. Ramazan ayında ara verilecek olan etkinlik eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edecek.

İfadelerine yer verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115