Boyabat'ta ilk Köy Yaşam Merkezi açıldı

Boyabat'ta ilk Köy Yaşam Merkezi açıldı

Sinop'un Boyabat ilçesine bağlı Bağlıca köyünde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan proje çerçevesinde yapılan köy yaşam merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan proje çerçevesinde Boyabat ilçesinde atıl durumda bulunan Bağlıca Köyü İlkokulu binasında gerçekleştirilen tadilatlarla kullanılır duruma gelen sınıfta Türkiye genelinde 2 bin köy yaşam merkeziyle birlikte Bağlıca Köy Yaşam Merkezi de gerçekleştirilen törenle açıldı.

Kur'an-ı Kerim okunarak açılışı yapılan Yaşam Merkezi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Halk Eğimi Merkezi Müdürü Cihan Aygül ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, açılışta yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı Köy Yaşam Merkezi projesini ilk olarak Bağlıca Köyü'nde hayata geçirdiklerini söyledi.

Özkan, "Bu gün Kur'an Kursu'yla açılışını yaptığımız köy yaşam merkezinde halkın da istek ve ihtiyaçları doğrultusunda arıcılık, bağcılık, bahçecilik, seracılık, dikiş nakış gibi bütün kursları açabileceğiz. Yeter ki köylülerimiz talepte bulunup kursiyer sayısını oluştursunlar. Bizler de hocalarımızı görevlendirip kurslarda vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı'nı bu projeyle amacı köylerimizi yeniden canlandırıp, eski haline getirmektir. Köylülerimiz kurslarımızda hem eğlenip hem öğrenecekler. Bağında, bahçesinde, tarlasındaki üretime dönük çalışmalarını daha bilimsel hale getirecekler. Kurslarımızın köylülerimize hayırlı ve verimli olmasını diliyorum" dedi.

Boyabat Halk Eğitimi Merkezi yetkililerinin de yaptıkları açıklamada "Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım  ve Orman Bakanlığı iş birliği ile  yürütülen "Köy Yaşam Merkezileri"  projesi kapsamında  Boyabat Bağlıca Köyünde kullanılmayan köy okulunda Köy Yaşam Merkezi açıldı.  Köy Yaşam Merkezlerinde köy halkının ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda  meslek edindirme kurslarından halk eğitimi kurslarına, aile eğitimi, hayvancılık, tarım, seracılık gibi yaşam boyu eğitim alanlarında kurslara katılarak eğitim alabilecekler. Bağlıca Köy Yaşam Merkezi, yetişkinler için Halk Eğitim Merkezi olacak. Yetişkinlerin, Köyde yaşayan vatandaşların özellikle tarım, hayvancılık ve Halk Eğitimi alanında eğitimler verilecek. Köylerdeki gençlerimizin, ve yetişkinler için kurs merkezi olacak." ifadelerine yer verildi.

Haber : Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2022, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115