Boyabat'ta ‘’Doğanın Duygusal Hali‘’ isimli belgesel film gösterilecek

Boyabat'ta ‘’Doğanın Duygusal Hali‘’ isimli belgesel film gösterilecek

Doğanın Duygusal  Hali

Günde yaklaşık 60 km yürüyen 77 yaşındaki adam ; Mustafa Kıray.

Önümüzdeki salı günü ( 02 mayıs 2023) saat 20:00’de Boyabat 15 Temmuz Şehitleri Kültür Merkezi’nde ‘’Doğanın Duygusal Hali‘’ isimli bir belgesel film gösterilecek.

Filmin yapımcısı Mustafa Özcan çok yönlü bir kişilik…

Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olduktan sonra Belçika’da UCL Üniversitesi’nde Psikoloji ve Eğitim Fakültesi’nde mastır yapmış. Daha sonra da Anadolu Üniversitesi’nde Radyo ve Televizyon Programcılığı ile Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümlerinde ön lisans eğitimi almış.

Özcan, doğayı çeşitli yönleriyle ele alan belgeselinde doğa ve insan arasındaki etkileşimi ele alırken aynı zamanda doğanın insanın duygusal hayatı üzerinde yarattığı olumlu etkileri de vurgulamak istemiş.Bunun için de vaktiyle bir evladını trafik kazasında kaybederek hayata küsmüş bir adamın, (Mustafa Kıray’ın) doğa sayesinde nasıl hayata yeniden sarıldığına da değinilmiş.

Mutluluk, yaşama sevinci, haz, işlerimizde başarı nasıl sağlanır sorusuna önemli düşünürlerin büyük bir bölümü ‘’Doğayla iç içe, doğayla birlikte ve onunla uyum halinde yaşamak‘’ diye cevap vermişler. Biz de aynen katılıyoruz.

Bu nedenle tüm hemşerilerimizi, özellikle de gençlerimizi bu filmi izlemeye davet ediyoruz. Zira bu filmde hayata dair alacağımız çok dersler olabilir.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2023, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115