Boyabat'ta "Başarılı Gelecek" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Boyabat'ta "Başarılı Gelecek" Konulu Konferans Gerçekleştirildi


Boyabat'ta "Başarılı Gelecek" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Boyabat ilçesinde İlçe Kaymakamlığının "Bizim Projemiz" kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gecede Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan tarafından "Başarılı Gelecek" konulu konferans verildi.

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gecede konuşan Aslanhan, velilere seslenerek çocuklarınızı kendi cinsiyetlerine göre yetiştirin dedi. Aslanhan, "Çocuklarınızı kendinize yabancılaştırmayın, akrabalarınızla tanıştırın. Doğup büyüdüğünüz yerlere götürüp gezdirin. Onlara kendi hikayelerinizi anlatın, davranışlarınızla onlara örnek olun" dedi.

Aslanhan, eğer çocuklar evde anne baba ve akrabalarıyla dertşeşip sohbet etmiyorsa, sosyal medyada yanlış kişilerle sohbet edip yanlış yollara saparlar diyerek "Çocuklarınızla birlikte oturun, konuşun sizden ne öğrendiklerini sorun. Onları koşulsuz ve lakap takmadan sevin. Çocuklarımız ailesinden dürüstlüğü, doğruluğu, ahlaklı olmayı, hakkını aramayı, haksızlığa karşı çıkmayı öğretin. Çocuk büyütmekle, çocuk yetiştirmenin farklı şeyler olduğunun bilincinde olun."

Çococukların arkadaşlarını, hangi tv izlediğini, hangi sosyal medya programlarını takip ettiğini kontrol edin diyen Aslanhan, "Devleti göreve çağırıyorum. Bazı internet siteleri çocuklarımızı tuzağa düşürüp özelini öğreniyor. Sonra da elde ettiği bilgi ve görüntüleri tehdit olarak kullanıyor. Çocuklarımızın intihar etmesine kadar felaketlere yol açıyorlar."

Saatlerce internet ortamında oyalanan çocuklarımız 10 dakika ayırıp kitap okumuyorsa geleceğimiz için hiç te hoş şeyler bekleyemeyiz diyen Aslanhan "Ne olur onlara ailelerimizin kırmızı çizgilerni öğretelim. Kötü alışkanlıkları var mı, takip edelim, akşam yemeğini birlikte yiyelim. Bunları yapmadığımızda da çocuklarımızdan şikayetçi olmanın bir yararı olmadığını kafamıza yerleştirelim. Eğer çocuklarınızın kusurlarını görürseniz şiddet içermeden onları aşağılamadan, kırmadan uygulanabilir cezalar verin. Bu ceza, iki kitap okuyup kendinize anlattırmak, internete girmeyi sınırlamak vb. olabilir." ifadelerinde bulundu.

Konferans sonunda İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy ve Belediye Başkan Vekili Nezli Coşkun sahneye çıkarak Aslanhan'a teşekkür ederek plaket sunup hediye verdiler. Konferan Aslanhan'ın okuyucularına kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Programa ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Tosunoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, İlçe Malmüdürü Yahya Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan ve diğer davetliler katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115