Boyabat'ta 7. Çocuk Kitapları Günleri başladı

Boyabat'ta 7. Çocuk Kitapları Günleri başladı

Boyabat Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Çocuk Kitapları Günleri başladı.

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde düzenlenen Çocuk Kitapları Günleri'nde 32 yayınevine ait 3 bin 200 kitap sergilendi. Çocuk Kitapları Günleri'nde Boyabat Belediye Başkan Yardımcısı ve Eğitimci Yazar Hüseyin Ceylan ile  Eğitimci Yazarlar Yaşar Koca ve Hasan Yiğit kitaplarını imzaladılar.
 

Boyabat Belediye Başkan Yardımcısı ve Eğitimci Yazar Hüseyin Ceylan, 2022 -2023 eğitim öğretim yılında ilçe merkezindeki Abdurrahman Güneş İlkokulu'ndaki Yazarlık Atölyesinde kurs görerek kendi hikayelerini yazan çocuklara belediye tarafından basımı gerçekleştirilen kitaplarını öğrencilere vererek, geleceğin genç yazarlarını kutluyorum, dedi.

Başkan Yardımcısı Ceylan, açıklamasında "Geçen yıl ilçemizde Arkeolog Yazar Çiğdem Eker ve Eğitimci Yazar Erdoğan Car'n katılımıyla düzenlenen yazarlık atölyesi kursuna katılan ilkokul 4. sınıf öğrencilerimizin hikayeleri değerlendirilmiş olup, 12 yavrumuzun hikayelerini belediyemiz olarak basımını yaptırıp kitap haline getirerek çoğalttık. Şimdi de bu yavrularımız kendi hikayelerini imzalayacaklar.

İnşallah hepsi yarının güzel yazarları olacak. Onları yetiştiren ailelerine teşekkür ediyorum. Etkinliğe destek veren Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar Bey’e teşekkürlerimi ayrıca sunuyorum." dedi.

Eğitimci Yazar, Koca Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada "Boyabat 7. Kitap Günleri organizasyonuna katılmak maksadıyla Boyabat Belediyesi’nin daveti üzerine buraya iştirak ettim. Öncelikli olarak nazik davetlerinden dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Coşar Bey’e teşekkür ederim. Bu organizasyonlara da ön ayak olan Erdoğan ve Nevşin Car’a teşekkürlerimi sunuyorum. Öncelik olarak çocuklar buraya neden gelmeli ? Bedenlerimizin nasıl elbiseye ihtiyacı varsa düşünce ve hayallerimizin de elbiseye ihtiyacı vardır. Düşünce ve hayallerin elbisesi kelimelerdir, çok kitap okuyan hayal dünyasına güzel elbiseler giydirir diyorum ve tüm Boyabatlı çocukları bu etkinliğe bekliyoruz." dedi.

Eğitimci Yazar Hasan Yiğit te açıklamasında "Kitaplar bizim geleceğimiz olan gençlerimizin çocuklarımızın temel gıdası diye düşünüyorum. Çocuklarımızın bizim istikbalimiz özenle titizlikle üzerine titrediğimiz varlıklar. Çocuk ne kadar kitap okursa o kadar başarılı oluyor. Yapılmış bütün sınavlardan çıkan sonuç budur. Bu bakımdan bu tarz kitap organizasyonlarının çoğalması ve her sene tekrar edilmesi gerekiyor. Çocuklar buralara geldiklerinde farklı kitaplar görsel manada onların hayallerini zenginleştiriyor. Daha fazla kitaba ulaşma fırsatı buluyorlar: Bu tarz etkinlikleri çok önemsiyorum. Boyabat’ta da böyle bir çalışma benimsenerek tutmuş. Eğitim camiasında yer bulmuş . Emeği geçen buraya gelen herkese çok çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kitap Günleri Haftası'nın üç gün açık kalacağı öğrenildi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2023, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115