Boyabat'ta 59. Kütüphane Haftası kutlandı

Boyabat'ta 59. Kütüphane Haftası kutlandı

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kemal Tengirşenk İlçe Halk Kütüphanesi ve Uygur Özay İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin birlikte hazırladıkları program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Kemal Tengirşenk İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İsmet Çevik, afetlerin tüm canlıların yaşamını olumsuz yönde etkileyen olaylar olduğunu vurgulayıp 6 Şubat 2023'te  gerçekleşen ve kayıtlara "Asrın Felaketi" olarak geçen bu üzücü afette öncelikle ölenlerimize rahmet, geride kalanlara ise sabır diliyorum, dedi

Çevik, konuşmasında "İlk emri "Oku" buyrulan bir dinin, "Alimin mürekkebi şehidin kanından ağırdır." buyuran bir peygamberin, "Bir şehirde en önemli üç şey, hamam, kanalizasyon ve kütüphanelerdir." diyen Fatih Sultan Mehmet’in ve her caminin yanına kütüphane kuran medeniyetin üzerinde yaşayanlar olarak; Hayali’nin "O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler." dediği gibi kitap ve kütüphaneye neden bu kadar uzak kaldığımızı anlamakta zorlanıyoruz." 

Bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını söyleyen Çevik,  "Ülke olarak yaşadığımız deprem ve ardından sel felaketi ile kriz zamanlarında kütüphanelerin rolü nedir ne olmalıdır, konusu bir kez daha gündemimize geldi. En çok birlik olmamız gereken bu günlerde kütüphaneler de ilk günden bugüne deprem bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Yaraları Birlikte Sarıyoruz" projesiyle depremden etkilenen başta çocuklar olmak üzere depremzedelerimize hizmet vermektedir. 

38 gezici kütüphane, 5 binin üzerinde kitaplık ve yüzlerce gönüllü kütüphanecisiyle kütüphaneler dertlere derman olma yolunda çalışmalarını sürdürmektedirler. Önceki yıllarda kütüphanede hayat var sloganıyla kütüphaneleri yaşayan ve canlı hale getirme çalışmamız deprem felaketiyle birlikte bölgeye taşınmış ve çocukların ruhsal iyileşme sürecine katkı sağlayan mekanlar olmuştur. Nitekim bu yılki sloganımız bu ölçüde şekillenmiş ve kütüphane iyileştirir olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin kütüphane haftasını kutluyorum." ifadelerinde bulındu.

Konuşmaların ardından Boyabat Kemal Tengirşenk İlçe Halk Kütüphanesi tanıtımı, "kitaplar konuşuyor" adlı gösteri, şiir okunması, "kütüphane iyileştirir" adlı video gösterimi gerçekleştirildi.

Program sonunda düzenlenen yarışmalarda ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde ilk üçe giren öğrencilere Belediye Başkanı Hüseyin Coşar ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2023, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115