Boyabat'ta 4. zeka geliştirici ahşap akıl oyunları sergisi açıldı

Boyabat'ta 4. zeka geliştirici ahşap akıl oyunları sergisi açıldı

Boyabat ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlediği 4. Zeka Geliştirici Ahşap Akıl ve Strateji Oyunları El Sanatları sergisi açıldı.

Boyabat Belediyesince 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde açılan sergide 36 adet oyun istasyonu katılımcıların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, öncelikle böyle güzel bir organzasyona destek verdikleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı'mıza teşekkür ediyorum, dedi.

Coşar "Nasıl ki beden sağlığımız için spor etkinliklerine ihtiyaç duyuyorsak, beyinsel jimnastik diyebileceğimiz zeka geliştirici oyunlar da çocuklarımızın düşünme, kavrama, kıyaslama, ihtimalleri görebilme ve mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanabilme yeteneğini geliştirmektedir. Ayrıca bu tür oyunlarla, çocuklarımızı sosyal medya bağımlılığından uzak tutarak, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamış oluruz." diye konuştu.

Başkan Coşar, konuşmasının ardından öğrencilerin akıl ve zeka oyunlarına yönelmelerine teşvik etmek amacıyla ahşap oyun materyalleri dağıttı.

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Fuaye Alanında çocuklara yönelik açılan sergi, 30 Kasım - 3 Aralık gününe kadar her gün 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Serginin açılışına Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Müdürü Halit Samsa, öğretmen ve öğrenciler katıldılar. 

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2022, 13:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Lütfen
Lütfen - 1 yıl Önce

Bu tarz etkinlikleri tabiki tavsiye ederiz.Ancak öğrenci ve öğretmenlerin derslerinden alınarak yapılmasını ve etkinliğe katılımın zorunlu hale getirilmesini önlemek gerektiğini düşünüyorum.Bu etkinliği yapanlar okulları ziyaret edebilir.Boylelikle daha etkin bir çalışma.olur.Bu tarz etkinlikler planlanırken öğrencilerin dersleri,sınavları,öğretmenlerin buna ihtiyaç duyup duymadıkları gözönünde bulundurulmalıdır.Ayrica havanın durumu da hesaplanmali.Cocuklar soğukta gidip geldikleri bir etkinlikte hasta olabilmektedir.Tum bunların yanısıra etkinliğin sahibi kişilerin tamamen satışa odaklı olması da çalışmayı yavanlastirmaktadir.Kisacasi zorlama iş yapmayalım derim.Boyle bir calismaya öğrencinin okul zamanı dışında arkadaşı veya ailesi ile gitmesi çok daha iyi olacaktır.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138